Med droner skal droner bekæmpes

I Tokyo har man netop oprettet en politiafdeling, der med droner skal patruljere luften over den japanske metropol.

Er der droner, der flyver ulovligt, skal de tvinges til at lande - enten ved at jamme signalet til dronen, spore sig frem til ejermanden eller simpelthen fange dem med net. Det skriver arstechnica.co.uk.

Med store net skal politidronerne indfange autonome droner på op til godt tre meter, der flyver over Tokyo. Byen må efter nyere japansk lov ikke overflyves med droner, der vejer mere end 200 gram.

Læs også: Trafikstyrelsen: Ikke meget at stille op mod droner ved lufthavne

Selvom initiativet godt kan bringe et smil frem, er bagtankerne dybt seriøse.

Terrorisme med droner er en reel mulighed, og der kom for alvor fokus på problemet, da en aktivist landede en drone lastet med radioaktivt sand på toppen af premierministerens hus for at skabe fokus på brugen af atomkraft i Japan.

Også i Danmark har vi droneregler, der blandt andet forbyder flyvning med droner inden for fem kilometers radius af offentlige lufthavne.

»Der findes ingen midler mod dem (droner, red.), ud over at man selvfølgelig i lufthavne kan skyde dem ned, ligesom man skyder måger ned. I Tyskland er de ved at afprøve nogle metoder til at indfange droner, der flyver, hvor de ikke må være,« sagde en chefkonsulent i Trafik- og Byggestyrelsen til Ingeniøren tilbage i juli.

Måske er det tid til et dansk dronepoliti?

Emner : Droner
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det lyder umiddelbart meget godt at skyde dronen med laser eller på anden måde få den i brand, eller skyde den med radiobølger for at jamme kommunikationen mellem drone og operatør.

Problemet er blot at sørge for den ikke styrter ned i hovedet på folk, men i stedet enten bliver pulveriseret, eller lander normalt et sikkert sted.

  • 1
  • 0

at det i virkeligheden bliver ganske vanskeligt at "fange"´en drone som ikke er "parkeret" i en rimelig fast position - med mindre at de har et super smart tracking system som selv jagter den formastelige drone, naturligvis (og det tvivler jeg på at de har).

Det er kun et forsøg på at afskrække folk, hvilket vel også er fint nok.

Jeg ønsker dem held og lykke med jagten - de får brug for det - specielt med de lidt hurtige og agile "podracere" og Acro piloter. https://www.youtube.com/watch?v=Ogk2O5RfE-Q

..På den anden side må det være et super sjovt job. JEG ville i hvert fald gerne forsøge...

  • 0
  • 0

Det må snart komme som serie på tv, lige som robowars på BBC, hvor robotterne kæmpede mod hinanden. Måske med klasser for både autonome og styrede droner.

  • 1
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten