Massefyringer rammer ingeniører i nordjysk sikkerhedsfirma

Den der lever skjult lever godt, hedder det, men ikke længere for den danske overvågningsvirksomhed ETI med hovedkontor i Aalborg. Den hemmelige elektronikvirksomhed har netop afskediget 62 medarbejdere ud af en samlet medarbejderstab på 270.

ETI leverer overvågningsløsninger til først og fremmest tele- og efterretningstjenester kloden rundt og har kontorer i USA, England, Singapore, Dubai og Spanien.

Den negative udvikling afspejles også i det seneste regnskab for ETI. Her lykkedes det selskabet at vende et overskud i 2007 på 29 millioner kroner til et underskud i 2008 på 27 millioner kroner.

»Vi kan også mærke effekten af den globale afmatning. Beslutningsprocesserne tager bare længere tid i øjeblikket, og det må vi justere efter,« siger administrerende direktør Claus Falk til Ing.dk/elektronik.

Han bekræfter at fyringerne især kommer til at ramme selskabets ingeniører, der dog i forbindelse med fratrædelsesaftalen får hjælp og rådgivning i forbindelse med den videre jobsøgning.

»Vi er en ingeniørtung virksomhed, så det er klart, at det også kommer til at gå ud over ingeniører i et væsentligt omfang,« siger Claus Falk.

Han afviser, at nedskæringerne kommer til at gå ud over afdelinger eller selskabets kontorer rundt om i verden, der alle kører videre.

Meddelelsen om massefyringer i ETI bringer det samlede antal afskedigede i de seneste par uger i den nordjyske elektronikbranche op på 468. Flest fyringer står Motorola med 259 for. Desuden har Texas Instruments fyret 75 og RTX kunne forleden meddele, at 14 medarbejdere måtte forlade virksomheden. Tidligere har Infineon og Nextwave meddelt fyringer på ialt 57 medarbejdere.