Massefyringer på vej i Dong Energy

Olie- og gasdivisionen i Dong Energy står over for massive nedskæringer. Hver tredje stilling står til at blive skåret bort, skriver DR.

Et presset oliemarked har længe skabt problemer for Dong Energys olieafdeling, og den kommende fyringsrunde sker som forsøg på at tilpasse sig de nye markedsvilkår, forklarer virksomheden.

Hold øje med dit næste job på Jobfinder

Dong Energy har over for DR Nyheder oplyst, at op mod 280 stillinger bliver beskåret i olie- og gasdivisionen - en forretning, som ifølge Dong samlet set beskæftiger 920 fuldtidsansatte.

I efteråret 2014 var olieforretningen igennem sin seneste store fyringsrunde, da 100 stillinger blev nedlagt.

De nye fyringer kommer som en konsekvens af, at Dong Energy nedskrev værdien af sine olieprojekter med hele 16 milliarder kroner i sit seneste årsregnskab:

'Det er en naturlig forlængelse af vores udmelding den 26. januar om, at markedsvilkårene presser vores olie-forretning, og at vi derfor har behov for at tilpasse forretningen. Det inkluderer blandt andet, at vi skal reducere vores omkostninger og desværre også reducere antallet af medarbejdere,' skriver Dong Energy i en e-mail til DR Nyheder.

Emner : Karriereguide