Massefyring i Vestas rammer 1.300 danske ansatte

Vestas nedlægger 2.335 stillinger i løbet af 2012; primært i administrationen og produktion i hele Europa. Konkret skal tårnproduktionen i Varde lukkes. I alt mister 1.300 danske medarbejdere arbejdet. Det drejer sig om 550 timelønnede og 750 funktionærer.

Selskabet åbner endvidere for muligheden af yderligere afskedigelser af 1.600 medarbejdere i USA såfremt den amerikanske støtteordning ikke forlænges.

Samtidig laver man grundigt om på ledelses-strukturen i Vestas og skrotter den gamle ministerstruktur med 14 ministre og erstatter den af en direktion på bare 6 medlemmer. Det betyder farvel til blandt andet direktøren for den store R&D-afdeling, Finn Strøm Madsen.

Omstruktureringen skal reducere de faste omkostninger i selskabet med 1,1 mia. kroner med fuld virkning fra slutningen af 2012 og gøre Vestas mere fleksibel.

Samtidig skal de nye tiltag gøre selskabet i stand til hurtigere at levere nye løsninger og produktopdateringer, samt udnytte stordriftsfordele og forbedre udnyttelsen af en industriel underleverandør-kæde.

I forbindelse med omstruktureringen siger koncernchef Ditlev Engel i et interview på Vestas' hjemmeside, at vindmøller er et meget volatilt marked, og Vestas er for sårbare over for udsving:

»Vi er ikke så bekymrede for 2012, men for 2013 især i Nordamerika, som er vores vigtigste marked. Hvis ikke der bliver bedre muligheder, kan der komme yderligere 1.500 fyringer,« siger han.

Efter af de annoncerede nedskæringer vil Vestas i alt beskæftige 20.400 personer - heraf 5.300 i Danmark.

Dokumentation

Vestas om omstruktureringer

Emner : Vindmøller
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Kunne være passende hvis ing.dk kunne informerer om hvad det har af betydning for vestas' ingeniører.

Men desværre indeholder artiklen intet nyt i forhold til hvad man kunne læse på andre medier fra morgenen af!

 • 0
 • 0

Vi arbejder på sagen. Vestas bliver kimet ned af samtlige medier i Danmark, men de har lovet "meget snart" at vende tilbage med svar på, hvor mange ingeniører der vil blive fyret, samt mere info. Derudover er der også pressemøde kl 14, hvor vi naturligvis også deltager. Hold øje på ing.dk for mere info. Mvh Thomas Djursing, jourhavende på ing.dk

P.s Skulle der sidde Vestas-ansatte ude blandt jer læsere med relevant info, så hører vi meget gerne fra jer.

 • 0
 • 0

...ja, fordi det er statssubsidieret, politisk drevet og ikke i sig selv bæredygtigt. Diametralt modsat er Novo Nordisk, som skaber stor værdi for kunden og er det sidste denne vil undvære.

 • 0
 • 0

For at det hele ikke skal være dystert, så nævnes:

Administrationen i Aarhus, Hammel, Varde, Lem og Ringkøbing skal slankes

Nu mangler vi bare at staten følger efter.

 • 0
 • 0

Du har ret Søren, det er ret beset logik for høns og det er en god artikkel du har skrevet. i linket

Ghandi var jo en af disse, der pegede på det misforhold med saltmonopolet og bomuldstøj, hvor inderne dyrkede og eksporterede bomuld til England, der så forbejdede det stof der blev reeksporteret til Indien

 • 0
 • 0

En omsætning på 45 mia. og et resultat på o kr i 2011....... Og man må formode at Finansdirektør Henrik Nørremark bærer en hel del af ansvaret. Og hvad sker der med ham efter en så pinlig elendig performance !!!!! Ja man udnævner ham da selvfølgelig til vice koncernchef.... Det er nemt at forstå hvis der er nogle af de ramte Vestas medarbejdere som står med en underlig smag i munden. Mage til korrupt rotterede af en bestyrelse og ledelse skal man da nærmest til Italien eller afrika for at finde noget ligende. Nepotisme og kammerateri på et højt plan !!!!! De skulle skamme sig og i stedet vise noget rygrad, ved offentlig at erkende deres utilstrækkelighed og tage konsekvensen og gå !!!

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten