Maskiningeniør ny CEO i Siemens’ vindkraftdivision
more_vert
close
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Maskiningeniør ny CEO i Siemens’ vindkraftdivision

Efter knap to år på posten forlader 53-årige Felix Ferlemann jobbet som administrerende direktør for Siemens' vindkraftdivision, der har hovedsæde i Hamburg.

I hans stol sætter sig i stedet den 48-årige Markus Tacke, der – ligesom Felix Ferlemann – er uddannet maskiningeniør i Tyskland, men som i modsætning til sin forgænger har en 15-årig karriere i Siemens i bagagen.

Før jobbet som direktør for vindmøller bestred han i knap fire år stillingen som CEO i afdelingen Industrial Power Business Unit i selskabets olie- og gasdivision.

Af pressemeddelelsen fra Siemens fremgår det ikke, hvad Felix Ferlemann nu skal lave – blot at han ’efter gensidig overenskomst’ med virksomheden vil søge nye karrieremuligheder.

Siemens Wind Power blev grundlagt i Brande i Midtjylland i 1980 som Danregn Vindkraft A/S. I 2004 blev virksomheden opkøbt af Siemens, og salgskontoret begyndte at flytte til Hamburg i 2009.

I 2011, da Felix Ferlemann tiltrådte som CEO, flyttede stort set resten af divisionen til Tyskland – dog ligger hovedkvarteret for offshore-vindkraft stadig i Brande, hvor der også fortsat er forsknings- og produktionsfaciliteter.