Maskiningeniør ny CEO i Siemens’ vindkraftdivision

Efter knap to år på posten forlader 53-årige Felix Ferlemann jobbet som administrerende direktør for Siemens' vindkraftdivision, der har hovedsæde i Hamburg.

I hans stol sætter sig i stedet den 48-årige Markus Tacke, der – ligesom Felix Ferlemann – er uddannet maskiningeniør i Tyskland, men som i modsætning til sin forgænger har en 15-årig karriere i Siemens i bagagen.

Før jobbet som direktør for vindmøller bestred han i knap fire år stillingen som CEO i afdelingen Industrial Power Business Unit i selskabets olie- og gasdivision.

Af pressemeddelelsen fra Siemens fremgår det ikke, hvad Felix Ferlemann nu skal lave – blot at han ’efter gensidig overenskomst’ med virksomheden vil søge nye karrieremuligheder.

Siemens Wind Power blev grundlagt i Brande i Midtjylland i 1980 som Danregn Vindkraft A/S. I 2004 blev virksomheden opkøbt af Siemens, og salgskontoret begyndte at flytte til Hamburg i 2009.

I 2011, da Felix Ferlemann tiltrådte som CEO, flyttede stort set resten af divisionen til Tyskland – dog ligger hovedkvarteret for offshore-vindkraft stadig i Brande, hvor der også fortsat er forsknings- og produktionsfaciliteter.