Maskinbygger kæmper for at lege med de store spillere

Plus19. november 2022 kl. 09:001
Maskinbygger kæmper for at lege med de store spillere
Før selve presningen af flowpladerne opvarmes de ved hjælp af induktion. Udfordringen er, at materialet til flowplader hovedsagelig består af karbonfibre, og kun omkring 10 procent er en polymer, der fungerer som bindemiddel. Det gør det helt anderledes end de materialer, som Strecon normalt arbejder med. Illustration: Strecon.
Sønderjysk maskinbygger kan øge produktionen af flowplader til elektrolyse med en faktor 10-20. Men de store spillere er ikke nemme at få kontakt med.
Artiklen er ældre end 30 dage

Brint Idé haves, partnere søges ...

Den grønne omstilling er i fuld gang, og en af de helt afgørende teknologier forventes at blive elektrolyse. En af metoderne til at splitte vand i brint og ilt er celler opbygget af lag af såkaldte flowplader, hvor gasserne strømmer igennem tæt på hinanden.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
21. november 2022 kl. 10:44

Den næste "big deal" i elektrolyse er industrialisering, som får prisen dramatisk ned. Og jeg ville også være nervøs for at udbrede nøglen til, hvordan jeg halverer produktionsomkostningerne af mit apparat alt for meget ud til alle mulige underleverandører.

Parallellen til bilindustrien passer netop ikke, fordi det er en ekstremt moden industri, hvor man kender underleverandørerne og ved, hvordan man skal kontrollere nye spillere.

Her er tale om glade kemiingeniører, som virkelig kommer på udebane, når vi taler om produktionsteknologi, og derfor er bange for at blive taget ved næsten. Gætter jeg på...

Alle forventer at markedet for elektrolyse bliver 100-1000 gange så stort som det var for f.eks. 5 år siden, men cashflowet er ikke rigtig i gang endnu - svjv - så udviklingspengene hænger nok helle ikke helt på træerne, som de gør inden for produktion af batteripakker.