Mars One Ventures er gået konkurs
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Mars One Ventures er gået konkurs

Illustration: Mars One

Mars-projektet Mars One er igen kommet i modvind, efter at venture-selskabet er gået konkurs.

Mars One Venture AG blev dannet i 2016, da det schweiziske investeringsselskab InFin Innovative Finance AG fik Mars One børsnoteret og sikrede sig rettighederne til aktierne for 650 mio. kroner.

Den 21. januar udgik der imidlertid en meddelelse fra Handelsregistreringsdatabasen i Basel, Schweiz, at aktieselskabet Mars One Ventures AG var begæret konkurs ugen forinden.

Læs også: Mars One opkøbt af schweizisk investeringsselskab

Leder efter investorer

Nonprofit-afdelingen af Mars One, dvs. Mars One Foundation, eksisterer fortsat, understreger Emma Sledge fra Mars Ones kommunikationsafdeling i en mail til Ingeniøren.

Hun fortæller videre, at det resterende Mars One er i gang med at snakke med administratoren og en investor for at finde en løsning til at kunne fortsætte arbejdet med at få mennesker til Mars.

Mere vil hun ikke sige på nuværende tidspunkt, men henviser til en netop udsendt pressemeddelelse, hvori selskabet kort beskriver, at konkursen ikke påvirker økonomien i Mars One Foundation, som fortsætter jagten på penge til projektet.

Til mediet Engadget har stifteren af Mars One, Bas Lansdorp, dog sagt, at heller ikke Mars One Foundation kan fortsætte, hvis ikke der kommer flere penge i kassen.

Læs også: 489 danskere vil sikre sig enkeltbillet til Mars

Drømmen om Mars svinder ind

Ingeniøren har prøvet at kontakte InFin Innovative Finance, men mailadressen ser ikke længere ud til at være aktiv.

Mars One blev stiftet i 2012 med en ambitiøse plan at sende flere hold selvtrænede astronauter til Mars på en enkeltbillet, hvor de skulle slå sig ned og bygge kolonier. Tanken var så at få penge i kassen ved at sælge tv-rettighederne til reality-showet om de nye Mars-boere.

Blandt andet meldte en dansker sig til projektet, Christian Ohlendorff Knudsen, som stadigvæk er i spil.

Om han nogensinde får chancen, må tiden vise. Vi følger med herfra.

Emner : Mars
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det er meget svært at tage alt dette Mars-halløj alvorligt. Man kan ikke bare smide folk af 70 millioner kilometer fra Jorden på en planet hvor der grundlæggende ingenting er at bygge på. Det er langt ude. Hvad der derimod er 100 % realistisk og fornuftigt er at bygge en base på Månen. Det er et fantastisk sted at observere fra og et meget godt udgangspunkt for rejser i Solsystemet.

  • 6
  • 1

Jeg kan sagtens forstå man ønsker nogle menneskelige geologer, biologer og andre videnskabsfolk på Mars, men habitater forekommer også mig, som en dårlig idé

Der er ingen grund til at terraform Mars for at skabe "albuerum".
Det er både nemmere, hurtigere og billigere at bygge nogle O'Niel-cylindre.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/O%27Neill_...

  • 3
  • 1

Et observatorium på månens bagside er mere realistisk, men en habitat?
Det er for dyrt at sende mennesker i rummet uden noget decideret formål.
Mediestunts er ligeså tåbeligt.

  • 3
  • 1