Mars-bil på størrelse med en Mini Cooper klar til at spotte liv

24. november 2011 kl. 10:524
Nasas nyeste, største og mest komplekse Mars-bil, Curiosity, opsendes på lørdag. Mars-bilen er på størrelse med en Mini Cooper og skal finde fugtige områder på Mars, hvor betingelserne for liv har været gunstige.
Artiklen er ældre end 30 dage

På Cape Canaveral-rumcenteret i Florida er de sidste klargøringer ved at være afsluttet til opsendelsen lørdag af Nasas 15 milliarder kroner dyre Mars-bil Curiosity. Opsendelsen er planlagt til kl. 16.02 dansk tid fra rampe 41 med en Atlas-5-raket.

Vejret kan dog udsætte opsendelsen. En koldfront ser ud til at være på vej ind over Florida og kan skabe kraftige vindstød og et tæt skydække. Men foreløbigt ser det ud til, at vejret stadig vil være godt nok til en opsendelse.

I øjeblikket regner Nasa med 30 procents chance for, at vejret vil forhindre opsendelsen. Kommer Curiosity ikke af sted lørdag, er der igen mulighed søndag. Mars-bilens opsendelsesvindue strækker sig frem til den 18. december.

Læs også: Se Mars-bilen Curiosity

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Se imponerende video af rumsondes rejse til Mars

Lander på Mars til august

Det et ton tunge fartøj skal først gennemføre en ni måneders rejse ud til Mars. Her vil den med 21.000 kilometer i timen ramme den tynde Mars-atmosfære til august næste år og blive bremset. Efterfølgende vil faldskærme og et kransystem sikre, at Curiosity kommer velbeholden ned på Mars-overfladen.

På jagt i Gale-krateret

I det 158 kilometer brede Gale-krater skal Mars-bilen lede efter organiske sammensætninger og spor af fugtige områder, hvor tidligere eller nuværende liv kan eksistere.

Gale-krateret har et 4,5 kilometer højt centralt bjerg i midten, som rejser sig op over kraterbunden. Krateret er opkaldt efter den australske astronom Walter F. Gale. Krateret befinder sig i det næststørste vulkanske område på Mars, Elysium Planitia, omkring 4,5 grader syd for Mars' ækvator.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I kraterbunden findes en række strukturer, som formodentlig er dannet med sedimentaflejringer af materiale, som er blevet bragt derhen af flydende vand.

Krateret menes at indeholde spor af Mars' tidligere vandbaserede historie. En af Curiositys primære opgaver er at finde tegn på, at Mars engang har haft et fugtigt miljø, som kunne huse mikrobiologisk liv.

Som en Mini Cooper

Curiosity er 2,5 meter lang og fem gange tungere end de to seneste Mars-biler, Spirit og Opportunity, der blev sendt op i 2003.

Mars-bilen skal begynde udforskningen af Mars i august 2012, og den medbringer 10 videnskabelige instrumenter.

De ti instrumenter omfatter analyseapparater til undersøgelser af støvet på Mars, en række mikroskoper og panoramakameraer, en laser til at brænde overfladen bort på klipper samt udstyr til at måle stråling og sammensætning af Mars-støvet.

Spanien har leveret en meteorologisk vejrstation og Rusland et instrument til at finde vandis under overfladen.

Læs mere om Mars-bilen og se en detaljeret grafik i Ingeniøren, der udkommer fredag.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
24. november 2011 kl. 20:35

Som en Mini Cooper. Curiosity er 2,5 meter lang og fem gange tungere end de to seneste Mars-biler, Spirit og Opportunity, der blev sendt op i 2003.

En Mini er en fed bil, Cooper-modellen endnu federe. Men den er nu hverken større eller mindre end en almindelig Mini, bare hurtigere.

Jeg tvivler på at Curiosity er lavet med højhastigheds køreegenskaber in mente, så at sammenligne den med sportsudgaven af Mini er lidt søgt.

I stedet for at skrive at den er fem gange tungere end de to seneste Mars-biler, kunne man måske have fundet nogle tal frem? For ellers er vi stakkels læsere tvunget til selv at grave frem hvor tunge de tidligere Mars-biler er, så vi kan regne ud hvor tung Curiosity er. Eller bare søge vores information et andet sted - det her er ikke Ekstrabladets hjemmeside...

3
24. november 2011 kl. 14:42

Jeg bliver nu helt bekymret over den indviklede landingsmetode med jetpack, kabler og frit fald.

Desværre er det den eneste udvej, da bilen er for stor/tung til at bruge airbags som de forrige rovere, og faldskærmene virker ikke ordentligt i den tynde atmosfære. Til gengæld skulle det være muligt at lande mere præcist.

Men ja.... kryds fingre.

1
24. november 2011 kl. 14:16

Jeg bliver nu helt bekymret over den indviklede landingsmetode med jetpack, kabler og frit fald.

Hvis man kan satse penge på hvor fejlen/uheldet opstår, så vil jeg gerne sætte en hund på landingen.