Markise på 50 meter bragede ned over mennesker i Hjørring
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Markise på 50 meter bragede ned over mennesker i Hjørring

Ejeren af den stålmarkise, der lørdag faldt ned over folk på gågaden i Hjørring, er selv dybt forundret over, hvordan snefald fra 10 meters højde kunne få markisen til at styrte ned.

Taget på ejendommen hælder nemlig en 5-10 grader ind mod gården, og derfor undrer Kaj Winkelmann sig over, hvorfor sneen øjensynligt gled ned ad taget.

»Når jeg har gået en tur ned af gågaden om vinteren, kigger jeg tit op på bygningen efter graffiti og skader. Så har jeg altid tænkt, det er dejligt, at du har ejendommen her, for der kan hverken komme sne eller istapper,« siger Kaj Winkelmann, der så sent som dagen inden sammenstyrtet havde kigget efter sne på taget. Han betegner det som ulykken, der ikke burde ske.

Læs også: Se kort: Her er danske tage kollapset - hjælp med at finde flere

Men det gjorde det alligevel og seks personer blev klemt fast under markisen. Efterfølgende blev en 76-årig mand og en 16-årig pige indlagt på hospitalet. Den 76-årige mand fik amputeret sit ene underben og pigen ligger på intensiv blandt andet med bækkenbrud.

De stålstænger, der befæster det yderste af markisen til bygningen, gav efter, og markisen svingede ind om fodgængerne som en faldlem. Da markisen var bredere end afstanden til jorden, klemte den flere mennesker, med det beredskabchef i Hjørring kommune, Knud Børge Møller betegner som en "klippeeffekt."

Den store stålmarkise har hængt på bygningen i halvtreds år, og blev efterset af et entrepenørfirma for et par år siden. Derfor vil ejeren af bygningen Kaj Winkelman have ingeniører til at finde ud af, hvordan ulykken kunne ske.

»Jeg har det rædselsfuldt med den unge pige og den ældre herre, der fik sat et ben af. Jeg har altid sagt, at det er det eneste tag i byen, hvor det her ikke kunne ske.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten