Mangler du et printkort? Så brug din inkjetprinter
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Mangler du et printkort? Så brug din inkjetprinter

Inkjetprintere, som kan printe printkort, er snart produktionsmodne, viste en række firmaer under KPCA-ustillingen i Seoul i Sydkorea for nylig.

Blandt firmaerne var Microcraft, der viste sin Microjet, som benytter en særlig Lithojet-hybridblæk fra Rohm and Haas. Blækket sprøjtes direkte på de rå printkort. Blækket tørrer med det samme, når den rammer printkortet, hvorfor det er muligt at printe meget fine baner på kortene.

Microcraft forventer for alvor at begynde salget af den særlige inkjetprinter i løbet af næste år, hvor køberne vil kunne drage fordel af, at det bliver meget enklere at fremstille printkort i små kvantiteter. Samtidig bliver det også hurtigere at få fremstillet et printkort, når først designet er færdigt.

Teknikken tillader ikke, at man printer et helt printkort, men danner en maske, inden lederbanerne bliver påført. Den proces bliver traditionelt udført fotografisk.

Mens teknikken med at anvende inkjet-printere kan nedbringe prisen for meget små serier er printkort, så er det stadig billigere at fremstille større mængder med traditionel teknologi.

Dokumentation

Microcrafts information om Microjet

Kommentarer (7)

...uden at banerne krøller op? Hvad er mon tykkelsen?

Det kunne være interessant at sammenligne økonomien i "printede printkort" og PHKs hjemme-CNC løsning.

  • 0
  • 0

Det lyder smart og virker vel til enketlsidet print. Kan man printe præcist ad to omgange for at lave dobbeltsidet print?

Hvis ja, er der så nogen nem måde at lave viaer (gennemplateringer) på? Ellers vil det være senere håndarbejde med at lodde splitter i gennemførings huller.

Desuden vil der være en del håndarbejde med at bore til alle ikke SMD komponeneter.

  • 0
  • 0