Manglende licens kan blokere for drømmejobbet
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Manglende licens kan blokere for drømmejobbet

I Storbritannien er der flere end 30 ingeniørforeninger at vælge imellem – alt efter, hvilket fagområde man beskæftiger sig med.

Det kunne være en forklaring på, at danske ingeniører, der oplever problemer med at få anerkendt deres uddannelse, næsten altid arbejder netop dér. Det er nemlig disse mere end 30 ingeniørforeninger, der har ansvaret for at udstede ingeniørlicenser, når det er påkrævet.

Som dansk ingeniør er ansøgningen dog som hovedregel en ekspeditionssag, fordi det i de fleste tilfælde er tilstrækkeligt at kunne vise et eksamensbevis fra et anerkendt universitet, fortæller Stine Lund, konsulent i IDA.

Hun henviser til et par sager, hvor danske ingeniører har henvendt sig for at få hjælp fra IDA til en nødvendig anerkendelse af deres danske uddannelse. I begge tilfælde har en positiv tilbagemelding fra IDA været tilstrækkeligt til at sikre licensen.

I det ene tilfælde kunne den pågældende ingeniør ikke søge et bestemt job i England, før han havde opnået en britisk licens. Han kontaktede derfor til The Institution of Mechanical Engineering (IMECHE), der akkrediterer ingeniøruddannelser inden for hans området.

Efterfølgende henvendte IMECHE sig til IDA, som fik hans uddannelsespapirer til gennemsyn og kunne melde tilbage, at hans faglige niveau svarer til ’chartered engineer’ i Storbritannien.

Herefter fik han uden problemer sin britiske ingeniørlicens, men uden den havde han aldrig landet sit britiske drømmejob, forklarer Stine Lund:

»I forbindelse med sagen talte en af mine kolleger med den danske ingeniør, som fortalte, at det nærmest er umuligt at få job i sektoren, med mindre ingeniøruddannelsen er anerkendt af IMECHE.«

Ifølge Stine Lund er det derfor vigtigt, at man sætter sig ind i de særlige regler, der gælder i det land, hvor man drømmer om at arbejde. Som udenlandsk ansøger står man nemlig ikke forrest i jobkøen:

»I udlandet er du i konkurrence med lokale ingeniører, som har den fordel, at arbejdsgiveren ved, hvad deres uddannelse står for. Derfor skal du gøre noget særligt ud af at præsentere dine kvalifikationer og kompetencer. Vi anbefaler, at du har en engelsksproget profil på LinkedIn og sørger for at opdatere dit cv løbende,« siger hun.