Mangel på håndsprit: Kemikere på Stockholms Universitet producerer til hospitaler

Kemikerne på Kemiska sektionen ved Stockholms Universitet er gået i gang med at producere store mængder håndsprit, fordi der som i Danmark er ved at opstå mangel på produktet i Sverige.

Det fortæller flere medier, bl.a. Expressen

I går blev de første 200 liter sendt til Danderyds hospital i det nordlige Stockholm.

»For et par dage siden stod det klart, at der er opstået problemer med forsyninger til sundhedsvæsenet. Og hvis der er noget, vi kemikere er gode til, er det at blande ting. Vi har alle ingredienserne og kan kontrollere, at det fremstiles korrekt. Jeg og Berit Olofsson, som dekan for kemisektionen, var initiativtagere og meget hurtigt har det spredt sig til hele universitetet. Deltagelsen har været fantastisk,« siger Lennart Bergström, der er professor i miljøkemi, til medierne.

Universitetet har allerede et lager af de nødvendige råvarer, og i går blev der således produceret 200 liter håndsprit til Danderyds hospital i det nordlige Stockholm.

Kemikerne vil indsamle ethanol fra alle grene af universitetet og håber også at få adgang til sprit på det nationale naturhistoriske museum i Sverige. Det vil kunne føre til yderligere 2.000 liter håndsprit.

Universitetet vil også sende deres lagre af engangshandsker og ansigtsmasker til de trængte sygehuse.

Håndspritten fra de svenske universitetskemikere produceres i henhold til Verdenssundhedsorganisationens WHO's opskrift og i samråd med den stockholmske region.

Emner : Kemi
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

I Norge et det værre

Så hvorfor skrive om Stockholms Universitet ... søger Ingeniøren at bringe svensk corona strategi i miskredit ?

For flere dage siden sagde de i Sverige at ældre over 70 år skulle blive hjemme

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyhete...

men herhjemme sagde de ikke det samme før idag

https://www.dr.dk/nyheder/indland/aeldre-d...

Og ingen siger at 4 personer, på over 70 år eller deromkring , ikke bør spille kort ... strikke ... lave mad .... sammen

  • 0
  • 11

Kritik af Ingeniøren

" Kan du undvære dine nytårsbriller?

Ligger du inde med nytårsbriller, dykkermasker, svømmebriller eller andre tætsluttende øjenværn? Så tager vi meget gerne imod dem, da vi er ved at løbe tør for værnmidler. "

https://www.slagelse.dk/nyt-og-presse/nyhe...

Tja - en dansk kommune søger hjælp .... måske kunne nogen hjælpe ?? ..

Hvorfor bidrager Ingeniøren ikke til at vi i DK kommer godt igemmen .... corona ... ???

  • 1
  • 6

Fra en pålidelig kilde har jeg klippet dette:

Håndsprit Husk: Brug Handsker, når du laver din egen håndsprit. Og sørg for at måle korrekt af. Gå udendørs, når du laver blandingen. Håndsprit med husholdningssprit 93%: I et målebæger blander du: 40ml eller 3spsk brintoveriltw 3% 15 ml eller 1 spsk glycerin 105 ml demineraliseret vand Rør rundt i blandingen. Hæld den over på en literflaske. Fyld op med husholdningssprit 93% til flasken er fyldt op til en liter Har du ikke husholdningssprit, kan du bruge isopropylalkohol:

Håndsprit med isopropylalkohol 99%: I et målebæger eller en anden beholder skal du blande: 40 ml eller 3 spsk brintoverilte 3% 15 ml eller 1 spsk glycerin 185 ml demineraliseret vand Rør rundt i de 3 ingredienser og hæld blandingen på en etliters flaske Og fyld efter med isopropylalkohold 99%

  • 4
  • 3
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten