For mange regler koster danske job

Danske virksomheder skal i dag navigere rundt i en jungle af miljøregler, og det i sådan en grad, at det ender med, at de mister nye ordrer.

Det mener Organisationen Landbrug & Fødevarer, der nu slår alarm:

»Lovgivningen er en lag på lag på lag-lovgivning, hvor en række EU-direktiver er blevet implementeret oven på national lovgivning. Og nu er det blevet en ret uigennemskuelig jungle,« siger direktør i Landbrug & Fødevarer Flemming Nør-Pedersen.

Miljøreglerne sætter eksempelvis grænser for, hvor store mængder svinekød en enkelt fabrik må håndtere pr. dag, og hvis virksomheden ønsker at producere mere end det, kræver det en ny miljøgodkendelse.

Godkendelserne er dog i flere tilfælde så længe undervejs, at danske virksomheder må lade ordrer gå videre til fabrikker i udlandet, der i stedet vil opleve den vækst, som kunne have kommet Danmark til gode, lyder det fra Landbrug og Fødevarer.

Læs mere på Borsen.dk

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Endnu et eksempel på at politikere der definere og behandler regelsæt sidder med skyklapper på og fokusere så meget på egen sag at de glemmer at hvis erhvervslivet bliver druknet i paragraffer, procedurer og ikke mindst dræbende behandlingstider så bliver alt innovation og vækst holdt tilbage.

  • 0
  • 0

Det er vel endnu et eksempel på at hvis ikke myndighederne holder industrien i stram snor, så kunne vi lige så godt lade være med at have en miljølov og så kan vi jo kun gætte på hvordan vores del af verden ville se ud...

Ingen er i tvivl om at en kort behandlingstid er en fordel, problemet er bare at på afslag kræver virksomheden at sagen er gennemarbejdet (de er ligeglade hvis de får tilsagn) og ingen er i tvivl om at der skal skæres i den offentlige bemanding, så vi har ikke råd til at der sidder sagsbehandler klar og venter på at få sager der skal behandles. Tør vi overlade det til virksomhederne selv at undersøge om de overholder gældende lovgivning, eller skal vi fortsat have en godkendelsesprocedure? Jeg ved godt hvad der tæller mest for hvirksomheden, hvis der er røde tal på bundlinjen...

Virksomheden kunne også søger for at være lidt fremme i skoene og forberede sig i god tid på at de vil øge produktionen. Det skulle ikke undre mig at sådanne miljøregler først bliver nævnt når de står og klipper snoren til den nye produktionslinje...

  • 0
  • 0

At industrien har et ansvar er fuldstændig korrekt og at der skal holdes øje med dem er også korrekt, men at behandlingstiden for en evt. bygge/udvidelses tilladelse tager så lang tid at den dertil tilhørende miljø godkendelse(og vise versa) er blevet forældet er jo fuldstændigt til grin!

citeret" så vi har ikke råd til at der sidder sagsbehandler klar og venter på at få sager der skal behandles" - så vidt jeg ved er bunken af sager stor nok til at der ikke sidder sagsbehandlere og "venter" for var den ikke det, kan behandlingstider på 12+ måneder da vist ikke forkomme.

Hvordan problemet så skal løses, skal være usagt, men kunne gøres ved at gøre behandlings proceduren(regelsættet) mere strømlinet, andre steder i erhvervslivet må vi også blive kreative når midlerne er begrænsede.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten