Mange børn indlægges med deltavariant i USA - endnu ingen tegn på samme herhjemme

Plus11. august 2021 kl. 05:022
Mange børn indlægges med deltavariant i USA - endnu ingen tegn på samme herhjemme
I USA bliver mange børn indlagt i den nuværende coronabølge med deltavarianten. Samme tendens ses ikke i Danmark. Illustration: Bigstock/ChiccoDodiFC.
Måske er det særlige forhold i USA, som bidrager til at varianten, der smitter som skoldkopper, nu rammer de små. Eller også er udviklingen bare forsinket i Danmark, hvor man endnu ikke har set en tilsvarende tendens.
Artiklen er ældre end 30 dage

Amerikanske læger slår alarm over en udvikling, vi hidtil har været forskånet for i covid-19-epidemien. Flere stater ser således lige nu en brat stigning i antallet af børn, som bliver indlagt med corona.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
11. august 2021 kl. 11:58

I det hele taget er der jo en stor del af, hvad man kunne kalde den amerikanske underklasse, som nok får meget dårlig ernæring overordnet set. De er lave på mange af de kritiske stoffer, som skal indgå i kosten, deriblandt vitaminer osv.

Den slags kan givetvis virke stærkt forværrende ved alle typer infektioner, herunder covid-19. Generel sundhedstilstand, sundhedsvæsen, sociale forhold, boligforhold etc. har naturligvis afgørende betydning for forløbet og konsekvenserne af en epidemi.

Ikke desto mindre kører diskussionen generelt som om den slags grundlæggende forhold er uden betydning. Slumkvarter i Rio eller villa i Hasseris er ét fedt.

Det afholder os fra at få nogle relevante diskussioner om emnet. Her bare ét praktisk eksempel:Hvorledes lykkedes det - trods voldsomme besøgsrestriktioner - at få covid-19 ind på 90% af plejehjemmene i Region Hovedstaden?? Man kan godt få en mistanke om at vi her har betalt en meget stor regning for nogle årtiers "besparelser & økonomiske optimeringer"

1
11. august 2021 kl. 10:52

At "deltavarianten" kan mutere videre til nye varianter med ukendt smitsomhed, sygdomsførløb og modstandsdygtighed overfor kendte vacciner.

Et lyspunkt er dog, at selv hvis covid-19 følger sporet fra tidligere pandemier (70% af dødsfald i 3. bølge) er der udsigt til samlet påvirkning her kan holdes under 10k - minus vaccinebonus. (Globalt ~ 14.3 mio.)