Mandrake 8.2: Ny, nem og lækker Linux
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Mandrake 8.2: Ny, nem og lækker Linux

På få år er Mandrake blevet meget populær primært på grund af fokus på at få de nyeste Open Source desktop programmer integreret i produktet.

Mandrake har også fået mange tilhængere, fordi man har sat store kræfter ind på at installationen skal være mindst lige så nem som en Windows-installation - og det
er lykkedes ret godt.

En række danskere har i længere tid hjulpet til med at oversætte installationen af Mandrake til dansk og tilsvarende er de grafiske bruger-grænseflader KDE og GNOME nu oversat. Et kæmpe arbejde, der således er udført på frivillig basis.

Mandrake 8.2 kom gaden den 18/3 og af nyheder kan nævnes:Mini-installation: Man kan få installeret en skrabet Mandrake Linux på kun 65 MB.Flere og forbedrede grafiske programmer til at sætte printere og anden hardware op.URPMI: Et genialt værktøj som svarer til apt til Debian GNU/Linux. Programmet vil hjælpe til med at installere alle de manglende støtte-pakker, som et program måtte have behov for. Det gør det meget nemt og konsistent at installere programmer.Rfbdrake: Hjælp din mor eller ven med at administrere maskinen ved at få adgang til den grafiske bruger-grænseflade via netværk (f.eks. via Internettet). En funktion som Linux egentlig altid har haft - men nu i smartere indpakning.Masser af grafiske programmer såsom Evolution, som er en glimrende Outlook-efterligning (med en del ekstra funktioner).Support for journaliserende filsystemer EXT3, ReiserFS, XFS og JFS, og som noget nyt kan man nu kryptere sit filsystem. Meget anvendeligt til laptops med sensitive data.Hardware-understøttelse for Firewire, USB, USB2, ECC hukommelse, i830 DRM, ATA133, Geforce3 og 3D acceleration for mange grafikkort.Selve Linux-kernen kommer i flere versioner ud over den almindelige; "kernel-secure" har flere opgraderinger mht. sikkerhed og alternativt tilbydes en "Enterprise" kerne til SMP (Symmetric Multi Processing), der understøtter mere end 1 GB RAM.Mandrake kan i bedste Open Source tradition enten downloades gratis via Internettet eller købes for $69 USD (se links nedenfor). Har man blod på tanden til at prøve en Linux, hvor der er lagt vægt på at få de stærke muligheder som Linux tilbyder, så er Mandrake 8.2 nok et rigtig godt sted at starte.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten