Manden er ved at uddø
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Manden er ved at uddø

Y-kromosomet, der bestemmer et fosters køn, er på grund af mutationer på kraftigt tilbagetog og vil være helt udryddet om 125.000 år. Mænd er altså snart en saga blot, skriver Netavisen Infopaq.

De dystre udsigter fremsættes i en ny bog med titlen "Adams forbandelse". Forfatteren er den britiske forsker, Bryan Sykes, der er professor i genetik ved Oxford University.

Han forudser, at om sølle 125.000 år vil kun én procent af verdens mænd være i stand til at lave børn og føre Y-kromosomet videre. Og så varer det ikke længe, inden kvinderne har – ikke blot badeværelset – men hele kloden for dem selv.

Tidligere har Bryan Sykes udgivet bogen "Eva's syv døtre", hvor han redegør for at hele den europæiske befolkning nedstammer fra syv indvandrede kvinder.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten