Malaysiske myndigheder: Sidste ord fra MH370 var ikke 'All right, good night'

Til stor frustration for pårørende til de forsvundne besætningsmedlemmer fra MH370 ændrer de malaysiske myndigheder nu forklaring omkring, hvad de sidste ord fra cockpittet var, inden flyet forsvandt.

Ændringen er umiddelbart uden betydning for efterforskningen, men den kommer på et tidspunkt, hvor især kinesere og flere eksperter er vrede over de malaysiske myndigheders håndtering af efterforskningen.

Ifølge de malaysiske myndigheder var de sidste ord fra en af piloterne 'Good night Malaysian three seven one' og ikke 'All right, good night', som myndighederne ellers forklarede for to uger siden.

Se Ingeniørens fokus om Malaysia Airlines MH370

Myndighederne giver ingen forklaring på, hvorfor de ikke oplyste de korrekt ord tidligere, og mystikken bliver kun større af, at der for 10 dage siden lækkede en lang udskrift. Den omfattede hele dialogen fra cockpittet, lige fra flyets takeoff, til de sidste ord blev udtalt. Udskriften var en oversættelse fra de engelsksprogede samtaler om bord til mandarin og tilbage til engelsk, og rigtigheden af udskriften blev aldrig verificeret af myndighederne.

'Good night Malaysian three seven one' giver dog bedre mening end 'All right, good night' for at udtrykke et skifte fra malaysisk til vietnamesisk luftrum. For flyeksperter har 'All right, good night' nemlig virket lidt mærkværdigt, da sætningen ikke indeholdt kaldesignalet MH370.

Følg jagten på MH370 i din indbakke - abonnér på Ingeniørens nyhedsbrev

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

De malaysiske myndigheder har haft gang i en langvarig - og grov - spøg! Intet af det, de har meddelt, har været vandtæt bevis. Uden at forsøge på at være konspiratorisk: Er det dog ikke mærkeligt med alle disse skiftende forklaringer?

  • 2
  • 3

Hvilke skiftende forklaringer? Har du styr på hvad der er officielle udtalelser, pressens fortolkninger, forlydender, rygter, halve vinde eller trediehåndsinformation? Det hele er jo rørt godt sammen efterhånden.

  • 1
  • 2
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten