Måske tager jeg fejl, men min bullshit detektor går fuldstændig bananas her.
Kroppen bliver, i takt med at den teknologiske udvikling stiger, i højere og højere grad hjemsted for elektronisk udstyr, hvad enten det er udenpå eller indvendigt. Elektronik, som trådløst skal kommunikere hinanden.
Smartwatches, intelligente implantater og sensorer, eller hvad det end måtte være, udsender radiobølger enten via Bluetooth eller wifi for at dele data med hinanden. Men transporten gennem den menneskelige krop er ikke let for radiobølgerne, som skal bruge meget energi på eksempelvis at trænge gennem biologisk væv.
Derfor har en forskergruppe fra University of California, San Diego, (UCSD) udviklet en ny teknologi, som ved hjælp af magnetiske felter kan gøre kommunikation gennem kroppen markant mere energibesparende. Faktisk er det helt op til 10 millioner gange mere effektivt, påstår de ifølge en artikel på universitetets hjemmeside.
»I fremtiden vil folk komme til at bære mere elektronik såsom smartwatches, fitness trackere og helbredsmonitorer. Alle disse enheder får brug for at dele informationer med hinanden,« siger professor Patrick Mercier, der er hovedforfatteren bag studiet. Han fortæller, at stort set alle af de enheder, vi bruger i dag, kommunikerer via Bluetooth.
»Vi prøver at finde nye måder at sprede informationer rundt i menneskekroppen på, som bruger mindst mulig strøm.«
Forskernes teknologi er stadig på prototype-stadiet, men for at demonstrere teknologien har de udviklet et system af kobbertråde isoleret med PVC-rør. Den ene ende af installationen er forbundet til en analyserende modtager, mens den anden ende deler sig i spoler, der skal monteres tre forskellige steder på kroppen: på hovedet, på armene og på benene.
Disse spoler fungerer som magnetiske felter og er dermed i stand til at sende magnetiske signaler fra den ene del af kroppen til den anden ved at bruge kroppen som transportmiddel.
Ikke nok med at energibesparelsen er enorm - det øger også sikkerheden betragteligt at bevæge sig væk fra Bluetooth-radiobølgerne, som let kan opfanges af nysgerrige sjæle i nærheden.
»Øget privatliv er i højsædet, når det handler om data og informationer om dit helbred,« siger Jiwoong Park, medforfatter til studiet til UCSD's hjemmeside.
De magnetiske signaler, der bliver sendt gennem kroppen, er markant mindre end bølgerne fra eksempelvis MRI-scannere, hvorfor forskerne understreger, at der ikke er nogen helbredsrisiko at spore ved anvendelse af magnetfelt-teknologien.
Måske tager jeg fejl, men min bullshit detektor går fuldstændig bananas her.
Lyder som din bullshit detektor virker fint.
Tjaa... min bullshit detector ringer også helt vildt :-)
Da der ikke er nogen farvebilleder af Guglielmo Marconi (1874 - 1937) på hånden, har ing.dk valgt at indsætte et farvefoto af en ung gut fra UCSD. Og så glæder det, at magnetiske felter også i fremtiden vil kunne anvendes til trådløs kommunikation.
Lidt info om lignende teknikker:
http://www-mtl.mit.edu/researchgroups/mems...
De bruger kroppen som en slags waveguide. Ser ret interessant ud
Vi bygger bro med stærke vidensmedier, relevante events, nærværende netværk og Teknologiens Jobfinder, hvor vi forbinder kandidater og virksomheder.
Læs her om vores forskellige abonnementstyper
Med vores nyhedsbreve får du et fagligt overblik og adgang til levende debat mellem fagfolk.
Teknologiens Mediehus tilbyder en bred vifte af muligheder for annoncering over for ingeniører og it-professionelle.
Tech Relations leverer effektiv formidling af dit budskab til ingeniører og it-professionelle.
Danmarks største jobplatform for ingeniører, it-professionelle og tekniske specialister.
Kalvebod Brygge 33. 1560 København V
Adm. direktør
Christina Blaagaard Collignon
Chefredaktør
Trine Reitz Bjerregaard