Maersk tester algebrændstof med U.S. Navy
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Maersk tester algebrændstof med U.S. Navy

I øjeblikket er det 300 meter lange containerskib Maersk Kalmar i gang med at teste brugen af algebaseret biobrændstof på en rejse fra Tyskland til Indien.

Testene sker i samarbejde med den amerikanske flåde, U.S. Navy, der lejer Maersk Lines skibe.

»Skibstransportindustrien er nødt til at reducere udledningen af drivhusgasser markant i de næste årtier. På den korte bane kan vi hente meget ved at fokusere på effektiviteten af brændstof. På den lange bane vil vi meget gerne se bæredygtigt biobrændsel blive tilgængeligt økonomisk,« fortæller chef for klima og miljø hos Maersk Line Jacob Sterling i en pressemeddelelse.

Under skibets 6.500 sømil lange rejse fra Bremerhaven i Tyskland til Pipavav i Indien bruger skibet 30 ton biobrændstof. Ingeniører om bord tester en række forskellige opløsninger fra 7 pct. til 100 pct., ligesom der analyseres emissionsdata af NOx, SOx og CO2 samt slid på motorerne.

Læs mere i pressemeddelelsen fra Maersk

Emner : Skibe
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten