Mærsk ramt af borestop i den Mexicanske Golf

16. juni 2010 kl. 14:23
Norske Statoil har meddelt force majeure til A. P. Møller - Mærsk, når det gælder Statoils brug af boreplatformen Mærsk Developer i den Mexicanske Golf.
Artiklen er ældre end 30 dage

Det amerikanske forbud mod dybhavsboringer i den Mexicanske Golf har fået norske Statoil til at erklære force majeure. Beslutningen får direkte konsekvenser for Mærsk, som Statoil har hyret til at forestå en af selskabets boringer i golfen, skriver Reuters.

»Vi kan bekræfte, at vi har fået en meddelelse om force majeure fra Statoil,« siger direktør i Mærsk Drilling Martin Fruergaard til Reuters.

»Vi overvejer i øjeblikket vores muligheder og er i tæt dialog med Statoil om brugen af platformen,« tilføjer Mærsk-direktøren over for Reuters og tilføjer, at detaljerne omkring force majeure-klausulen er fortrolig selskaberne imellem.

I en meddelelse til sine kunder har Nordea-analytiker Finn Bjarke Petersen oplyst, at en force majeure vil koste Mærsk 100 millioner kroner i indeværende år og op mod 200 millioner kroner i år 2011 og 2012 og 155 millioner kroner i 2013.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Analytikeren oplyser til nyhedsbureauet Reuters, at boreplatformen formentlig vil blive slæbt til kysten ud for Vestafrika eller Brasilien og lejet ud til andre.

»Hvis platformen fortsætter med at bore for andre kunder eller for Statoil, vil platformen selvfølgelig fortsætte med at tjene sin sædvanlige dagsløn på 2,7 millioner kroner. Vi formoder, at det maksimale tab vil udgøre 655 millioner kroner over tre år,« siger Finn Bjarke Petersen til Reuters.

Boreplatformen Mærsk Developer har boret i det såkaldte Tucker-felt i Walker Ridge i den Mexicanske Golf.

Dokumentation

Reuters: Statoil declares force majeure on Maersk rig job

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger