Maersk Oil vil bygge nyt dansk forskningscenter

Olieselskaberne vil bygge et nyt forskningscenter, der skal forbedre den udvinding og produktion af olie, som foregår i Nordsø-regionen.

Det står klart, efter at staten tirsdag færdiggjorde det såkaldte Nordsøeftersyn, hvor staten har været på udkig efter, hvordan den kunne tjene mere på Maersk Oil og de DUC (Dansk Undergrunds Consortium)-partnere, som indvinder olie fra de danske felter.

Her står det klart, at de selskaber, som driver virksomhed i Nordsøen - primært Maersk Oil - ikke får sænket selskabsskatten med tre procentpoint, fra 25 til 22, sådan som det bliver tilfældet for resten af virksomheder i Danmark som følge af regeringens såkaldte Vækstplan DK.

Omvendt piller regeringen ikke ved den Nordsøaftale, der blev indgået i 2003. Dermed er Maersk Oil så at sige fredet frem til 2042 i forhold til ekstraskatter, udtaler virksomheden til blandt andre Jyllands-Posten.

I stedet skal det nye forskningscenter hjælpe med at hive endnu mere sort guld op af felterne og samtidig trække udenlandsk ekspertise inden for olieudvinding til landet, skriver Skatteministeriet i et faktaark.

Hos Maersk Oil kan man endnu ikke fortælle, hvad centret skal beskæftige sig med, eller hvad det vil koste.

Dokumentation

Pressemeddelsen fra Skatteministeriet