Maersk Oil satser på massivt på udforskning

Maersk Oil skovler penge ind, men kæmper med at sikre tilstrækkelig produktion.

I forhold til første halvår 2010 har det danske olieselskab øget indtjeningen med 24 procent og driftsresultatet med 25 procent til 6,4 milliarder, viser det seneste halvårsregnskab fra A.P. Møller-Mærsk.

Stigningen kommer på grund af stigende oliepriser. Reelt har Maersk Oil oplevet dalende produktion blandt andet i Danmark.

Tyra-platformen er et af de danske felter, hvor Maersk Oil vil lave nye boringer i år. (Foto: Maersk Oil) Illustration: Maersk Oil

Derfor har koncernen øget sine udforskningsudgifter med 86 procent sammenlignet med første halvår 2010, så man bruger 1,8 milliarder kroner på at udvikle eksisterende felter og finde nye felter.

Produktionen er indledt på Halfdan-feltet, og Maersk Oil er i gang med at foretage adskillige boringer på Dan-, Tyra- og Valdemar-felterne for at imødegå et samlet fald på 11 procent i produktionen til 342.000 tønder om dagen.

Det er ikke kun olien, det kniber med at få op. Ifølge regnskabet faldt gasproduktionen med 23 procent i forhold til første halvår 2010.

I juni godkendte Maersk Oil en udbygningsplan på en milliard dollar for Golden Eagle-området i den britiske del af Nordsøen. Konstruktionen af en ny platform og tilhørende infrastruktur vil begynde senere på året.

Maersk Oil oplyser, at man i første halvdel af 2011 var involveret i 13 prøve- og testboringer, der enten er igangsat eller forventes igangsat i 2011.