Maersk Oil indleder offensiv, norsk oliejagt

Det danske olie- og gassselskab Maersk Oil øger nu sine operationer i Norge. Det sker med syv licenser, der netop er tildelt fra Olje- og Energidepartementet.

»De nye licenser vil markant øge vores efterforskning og repræsenterer et nyt skridt mod at i opbygge vores forretning i Norge, hvor der har været store fund for nyligt,« siger Morten Jeppesen, administrerende direktør for Maersk Oil i Norge.

Maersk Oil har været til stede i Norge siden 2003 og har i dag 20 procent af Avaldsnes og Zidane fundene. Selskabet har netop påbegyndt boringer i sin første operative brønd.

»Vores strategi er at fokusere på den norske kontinaltalsokkel, hvor vi mener, vi bedst kan udnytte vores tekniske viden og erfaring,« siger Morten Jeppesen.

Det norske fund på Avaldnes har skiftet navn til Johan Sverdrup efter en norsk politiker. Estimater anslår feltet til at rumme 1,8 milliarder tønder olie, hvilket dog er temmelig usikkert. Derfor har Oljedirektoratet arbejder med et spæn fra 0,9 milliarder tønder til 2,5 milliarder.

Ifølge Rigzone har Olje- og Energidepartementet i alt uddelt 60 licenser til 42 virksomheder.