Maersk Oil finder olie i pre-salt lag ud for Angolas kyst

Som det første konsortium er det lykkes Maersk Oil at finde olie dybt nede i undergrunden i havet ud for Angola. Der er tale om en såkaldt pre-salt boring med en samlet dybde på over fem kilometer, der ved tidligere lejligheder i havet ud for Brasilien har vist sig at være særdeles olierige.

På grund af de geologiske forhold og geologernes forestilling om, at Afrika og Sydamerika tidligere har været forbundne og derved deler samme geologiske struktur har der været forventninger om, at et fund i samme lag som i Brasilien også ville være muligt ud for Afrikas kyst.

»Det spændende ved fundet er ikke så meget det umiddelbare forventede omfang, som det er lykkedes os som de første på dybt vand i farvandet ud for Angola at gennemføre en pre-salt boring og få positive resultater,« siger global medieansvarlig i Maersk Oil, Sabina Zawadzki til Ing.dk.

Pre-salt boringer ud for Brasiliens kyst er anslået til at indeholde reserver på over 50 milliarder tønder olie.

Boringen er døbt Azul-1 og er gennemført i blok 23 i Kwanza Basin, og er udført i samarbejde med det lokale statslige olieselskab Sonangol.

Havdybden for boringen er på 923 meter og boringen nåede en endelig dybde på 5.334 meter. Umiddelbart var det ikke muligt at vurdere omfanget af fundet, men ved hjælp af yderlig en testboring lykkedes det konsortiet at hente to positive olieprøver op.

Den foreløbige vurdering af fundet er, at det kunne give over 3000 tønder olie om dagen, men ifølge Sabina Zawadski er det dog for tidligt at sige noget præcist om, og der stadig ligger store undersøgelser forude for præcist at kunne vurdere, om fundet er værd at udvinde.

Emner : Olie
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Når der står:

"det kunne give over 3000 tønder olie om dagen"

Det kan da ikke passe, det er jo stort set ingenting? Jeg kan se de også skriver det i pressemeledelsen, men de må da mene i timen?!

 • 0
 • 0

Man overvejer hvad det gavner klimaet at spare, hvis alle forekomster alligevel udvindes?

Så vidt jeg er orienteret udvikles der færre partikler* hvis olien forbruges hos os end i Kina, så det gavner klimaet jo mere jeg forbruger. Jeg har besluttet mig for ikke at stresse over mit forbrug af fossiler, og har nu en 180HK diesel og jeg fylder bare på når den er tom.

(*Fordi vores biler og oliefyr er mere moderne. De partikler lægger sig på sneen og bidrager derfor til opvarmningen)

 • 0
 • 0

Ja, det er naivt at tro at denne verden vil stoppe med at bruge olie så længe den kan indvindes til en lavere pris end andre alternativer.

 • 0
 • 0

Ved at man bliver ved med at finde olie, forbliver vi i en situation der ikke bringer os videre teknologisk. For havde man ikke fundet olie tilbage i 1890erne så ville vi måske stadig have kørt med kul drevne maskiner. For at der sker noget nyt er mennesket nød til at blive presset ud i en mangel situation hvor der så må tænkes alternativt.

De opfindelser der allerede er, har trænge kår, så længe firmaer og lande med olie penge modarbjeder eller opkøber patenterne, så de ikke bliver en konkurrent til olien.

 • 0
 • 0

Ja, det er naivt at tro at denne verden vil stoppe med at bruge olie så længe den kan indvindes til en lavere pris end andre alternativer.

Jep, hvis alternativerne er dyrere end kul og olie, så giver de kun feel good.

Det er økonomi.

Alternativerne skal være billigere end kul og olie. Hvis de er billigere, så sker skiftet af sig selv og hurtigt, uanset om man "tror" på menneskeskabt GW eller ej.

Det er økonomi.

Udfordringen er at udvikle forureningslette energiløsninger, der kan give el billigere end fra kul og flydende brændstof billigere end fra olie.

Det er ingeniøropgaven

Hvilke alternativer kan det? GEN+3 er konkurrencedygtig med kul til el og GEN4 kan bliver billigere end kul til el og billigere end olie til flydende brændstof.

 • 0
 • 0

Det er så dejlig med de gode nyheder.

Nu kan det være vi alligevel kan blive ved med at forurene og endda billigt.

Nu behøver vi ikke at skynde os at udvikle grøne teknologier med vedvarende energi former.

Billigere og mere olie skal der jo til for at stoppe finans krisen, vores nuværende økonomiske system kan jo kun løbe rundt med evig vækst med mere forbrug af resourser.

Så blev det alligevel en dejlig dag.

 • 0
 • 0

3000 tønder svarer til 550.000 mio i omsætning per år ved 100 dollar per tønde. hvis man regner med en initiel investering til efterforskning på 200 000 000 dollar en dollarkurs på ca 5 og 20 års produktion på 3000 tønder per dag. en oliepris på 100 heraf 50% til royalties, infrastruktur, transport og overhead man ydermere sætter den forventede forrentning af sin investering til 12% (wacc) så er fundet 730 mio værd i nutidsværdi.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten