Maersk Lines nye container-rekord sejler under Storebæltsbroen

I den kommende uge vil den danske container-kæmpe Mærsk Mc-Kinney Møller passere under Storebæltsbroen hele to gange, inden skibet anløber Aarhus Havn, skriver Ritzau ifølge Jyllands-Posten.

Mærsk Mc-Kinney Møller er en del af Maersk Lines nyindkøbte superflåde af containerskibe i Triple E-klassen, og med 18.270 containere gør det skibet til verdens største af sin art. Samtidig har container-kæmpen en dybgang på godt 15 meter, mens skibet er 400 meter langt og har to motorer på i alt 86.000 hestekræfter.

Og i første omgang skal de mange hestekræfter bruges på at sejle skibet til Gdansk i Polen, hvilket betyder, at nysgerrige vil kunne se Mærsk Mc-Kinney Møller sejle gennem Storebælt omkring kl. 14:30 tirsdag. Søndag vil skibet så atter engang kunne ses i Storebælt, da turen går til Aarhus Havn, som Mærsk Mc-Kinney Møller lægger til ved i løbet af mandagen.

I alt får Maersk Line leveret 20 containerskibe i Triple E-klassen frem mod 2015, og Mærsk Mc-Kinney Møller er det første i rækken. Skibet skal sejle mellem otte store havne i Asien og seks i Europa, skriver Ritzau.

Emner : Skibe
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten