Maersk jagter olie ved Grønland med Shell

Maersk Oil intensiverer nu jagten efter olie ved Grønland. Det sker i et konsortium med i alt syv selskaber, der også tæller Statoil og Gaz de France og med Shell som operatør, skriver Berlingske.

Konsortiet planlægger at gå i gang med det indledende arbejde med efterforskningsboringer med specielle boreskibe, inden selskaberne i grupper eller hver for sig beslutter, om de vil begynde prøveboringer på en række licenser i Baffin Bugt ud for Nordvestgrønland.

»Vi har endnu ikke taget stilling til, hvornår vi vil gå i gang med prøveboringer. Det afhænger af resultaterne af vores seismiske undersøgelser og analyser. Prøveboringerne kommer tidligst til at begynde inden for de næste tre år,« siger efterforskningschef med ansvar for Grønland Esbern Hoch til Berlingske.

Han understreger, at Maersk Oil kun vil gå i gang med en mulig produktion, hvis de ved, at de kan håndtere de sikkerheds- og miljømæssige risici forbundet med produktionen.

»Vi har iværksat et stort analysearbejde til at undersøge disse risici, hvor vi blandt andet sammen med DMI undersøger, hvordan isbjerge bevæger sig i forhold til strøm, vind og vejr. Når vi har styr på de sikkerheds- og miljømæssige risici, er det også nødvendigt, at vi finder et stort olie- eller gasfund for at kunne lave en kommerciel udvikling,« siger Esbern Hoch.

Flere af selskaberne i konsortiet har allerede lavet en række seismiske undersøgelser i havområdet, og disse undersøgelser fortsætter næste år. Det næste års aktiviteter i konsortiet kommer til at foregå vest for byen Upernavik i den nordlige del af det store havområde og vil koste flere hundrede millioner dollars.

Læs hele historien i Berlingske i dag