Maersk hepper på containerbyggeri

Maersk Line kan om få år være en af verdens store leverandører af byggematerialer. Rederiet forventer at skulle udfase omkring 60.000-80.000 containere om året – ikke, fordi rederigiganten skal have færre containere end de 2,5 mio. stk., der i dag fragtes verden rundt, men fordi de er blevet for gamle og slidte til, at det kan betale sig at reparere på dem. Derfor leder rederiet med lys og lygte efter aftagere til de mange containere, fortæller adm. direktør i Maersk Line Rune Sørensen:

»I dag bliver de fleste containere solgt i Europa, Nordamerika eller Asien, for det er de markeder, der er størst trafik imellem. Men det betyder også, at priserne er lavest dér. Hidtil er de fleste containere blevet solgt til landtransport eller opbevaring, men vi er interesserede i at opbygge et større marked for containere i Europa og Nordamerika, så efterspørgslen stiger, og i at finde aftagere i Afrika og Latinamerika, hvor priserne er højere end på den nordlige halvkugle.«

Læs også: Containerbyggeri er ikke helt i kassen endnu

Containerbyggeri er ifølge Rune Sørensen en af de store muligheder:

»Der er gode perspektiver i at upcycle en container til byggeri. Det er et billigt og meget stærkt byggemateriale, og en brugt container er lige så god at bygge med som en ny. Desuden kan de stables, så det er let at bygge i højden.«

Rederiet har allerede solgt containere til et demonstrationsbyggeri i Sydafrika og håber også, at arkitekter i Europa og Nordamerika vil få øjnene op for mulighederne.

»På et større projekt er det ikke usandsynligt, at du skal bruge 1.000 eller 3.000 containere, og der skal ikke mange af den slags byggerier til om året, før det bliver spændende for os.«

Emner : Huse
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Det kunne være relevant at vide hvad en henholdsvis 20- og 40-fods container koster i udtjent stand! - nogen bud?

 • 6
 • 0

"Det kunne være relevant at vide hvad en henholdsvis 20- og 40-fods container koster i udtjent stand! - nogen bud?"

Der er ingen fast pris. Den bestemmes alene af forholdet mellem udbud og efterspørgsel.

 • 2
 • 5

http://www.pro-trans.dk/37_containere.htm

De er rigtig billige at bygge med. Hvis det bliver en ny dille at bygge med containere, så vil prisen blive presset op. Udbud og efterspørgsel.

Der er en gut i en naboby som har bygget en tilbygning til sit stuehus med 4*20 fod containere. Det er meget alternativt, men jeg kan virkelig godt lidt ideen med at upcycle ting.

Der er nogle virkelige interessante bygninger derude i verdenen som er lavet af udtjente containere.

 • 2
 • 0

Containere er ikke billige, heller ikke brugte containere. Ud fra nogle af priserne i links ovenover, vil brugbare 40' containere nok koste fra 10.000 og opefter. Så helt billigt er det ikke. Og det er så kun den helt rå skal, som så skal isoleres, indrettes osv. osv. Men idéen er da god nok og kan måske godt være billigere end almindeligt modulbyggeri.

 • 0
 • 0

Måske er fordelen ved en container først og fremmest at den har et 100% standardiseret ydre mål, som passer perfekt til containerskibe og containerlastbiler.

Dvs. fordelen er at man nemt og uden besvær i trafikken, dvs. hurtigt, man flytte dem både i by, på land og til vands over hele kloden.

Hvis man ikke skal flytte dem og dermed ikke har glæde af standardmålene, er fordelen måske overskuelig.

Eks. på udnyttelse af fordel: - Bebyggelse i fjerne egne som Østgrønland, utilgængelige og fjerne ørkener, øde øer - Flygtningebyer i DK eller ude i brændpunkter der skal bygges hurtigt og tages ned om få år og gerne genbruges - (Nød-)Vandrensningsanlæg - Militærets beboelse mv - Nødhospitaler - Mobile anlæg/nødgeneratorer af enhver slags, der skal flyttes ofte og eller hurtigt

 • 0
 • 0

Jeg har længe undret mig over, at containere ikke er brugt til boliger i geologisk ustabile områder som Tyrkiet m fl. De falder jo ikke sammen. Containeropbyggede huse kan også tilpasses tornadoplagede områder, da stålvæggene i en kombination med udvendig polystyrenbeklædning kan modstå ekstremvejret. Tilskodning af vinduer og døre må kunne indtænkes i designet. Og containerne kan jo låses til et fundament og svejses sammen i større enheder. Den ligger da lige til højrebenet.

 • 1
 • 0

Specielt hvis boligen udstyres med ståldør og vinduer med metalfilm, så slipper man helt for mobiler der ringer og samtaler i disse. Man behøver ikke kryptere eller lægge kodeord på wifi og man har hele spectrum for sig selv. Desuden slipper man for stueantenne til tv. Er man alergisk overfor radiobølger, kan man lade sølvpapirhatten blive i garderoben og nøjes med alm. maling til væggene.

Velkommen til livet i et faraday bur :)

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten