Mælkesyrebakterier kan rense kamelmælk for skadelige mikroorganismer

PLUS.
Kamelmælk er en vigtig fødevarekilde i Østafrika, men da bøndernes mulighed for nedkøling er ofte meget begrænset, kan farlige mikroorganismer frit gro i den lune mælk. Illustration: Wikimedia/Sammy Six

Kamelmælk udgør 9 procent af mælkeproduktionen i Afrika, men kan indeholde sygdomsfremkaldende mikroorganismer.

En ny frysetørret starterkultur kan i fremtiden hjælpe østafrikanske bønder med at holde deres kamelmælk ren for farlige bakterier. Starterkulturen, der er baseret på mælkesyrebakterier, dræber sygdomsfremkaldende
Få adgang til PLUS-indhold og e-avisen

Læs videre med et digitalt abonnement på Ingeniøren PLUS.
Prøveabonnement kræver ikke kreditkort, og abonnementet udløber automatisk.
Dit medlemsskab giver dig adgang
Som medlem af IDA er Ingeniøren PLUS en del af dit medlemskab. Log ind med Mit IDA for at aktivere adgangen til PLUS-indhold.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk.