Mælkefedt sammenkædet med tarminfektion

Hvis du lider af ondt i maven, så kan det være du skal prøve at skære ned på wienerbrødet.

Ny amerikansk forskning har nemlig påvist en sammenhæng imellem en diæt, som indeholder store mængder koncentreret mælkefedt, som blandt andet bruges i kager og færdigmad, og tarminfektion. Forsøg viste således, at bestanden af bakterien Bilophila wadsworthia mangedobledes i maven på mus, som blev fodret med mælkefedt. Andelen af bakterien i musemaverne gik således fra næsten nul til seks procent.

Det er amerikanske forskere fra University of Chicago, der har fundet frem til det opsigtsvækkende resultat, som er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Nature.

Bakterien kan give maveinfektion, der sjældent er dødelig, men forsager diarré og opkastning.

Læs historien på newscientist.com

Emner : Sygdomme
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Netop oversættelsen!

The bacteria produce substances that irritate the gut lining and make it more porous, admitting immune cells that trigger inflammation.

Der blev sammenlignet med lettere nedbrydelige fedt/olier, at smørfedt er vanskeligere nedbrydeligt er ikke nyt. Hvilket artiklen er inde på.

Milk fats are hard to break down, requiring much higher-than-usual concentrations of sulphur-rich bile from the liver. Because B. wasworthia makes its energy by consuming sulphur-rich food, it thrived.

Men om det betyder noget for os?

Meanwhile, the origins of many diseases may become clearer thanks to the first comprehensive census of the entire human microbiome, reported in two papers in Nature and 12 papers in the open-access PLoS journals, as well as a collection of papers in last week's Science.

  • 0
  • 0

At man får ondt i maven af at spise smør - hvis man altså er en mus?

De har måske laktoseintolerans, som hovedparten af jordens voksne befolkning har, det er kun det meste af Nordeuropas og Nordamerikas voksne befolkning, der har bevaret evnen til at optage mælkesukker.

  • 0
  • 0

Lad os nu lige se om der kommer mere end 1 undersøgelse der siger det samme. Korrelation er ikke det samme som sammenhæng. ... og mus har et lidt anderledes stofskifte end mennesker (de får for eksempel ikke diabetes med mindre de er genmanipuleret til at få det). Så det er nok relevant at lave en tilsvarende undersøgelse på mennesker inden der konkluderes noget som helst i forhold til human ernæring.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten