Lys i mørket indstillet til Ingeniørens Produktpris 2012
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Lys i mørket indstillet til Ingeniørens Produktpris 2012

Vintertræthed på grund af manglende lys kan nu lindres med dansk lysbrille, der netop er indstillet til Produktprisen 2012 i kategorien velfærd.

»Det er et anerkendt faktum, at manglende lys kan gøre folk vintertrætte og bestemte lysbølger kan lindre det,« fortæller Søren Søgaard Jensen, der er stifter af udviklingsfirmaet Heveas, der står bag udviklingen af lysbrillen Seqinetic

Lidt usædvanligt gik Heveas til iværksætterportalen kickstarter.com, hvor der hurtigt blev skabt så meget opmærksomhed omkring produktet, at de første villige købere meldte sig og var villige til at købe produktet up front, inden udviklingen som sådan var gået i gang.

Ved hjælp af seks små lysdioder kan brillen Seqinetic afhjælpe vintertræthed. Illustration: Seqinetiq

Læs også: Sådan fungerer brillen mod vinterdepression

»Kickstarter gjorde det muligt for os at komme i gang med udviklingen og med blandt andet at kunne købe de værktøjer, der skulle bruges til fremstillingen, hvilket sikkert slet ikke kunne have ladet sig gøre, hvis vi skulle ned at låne pengene i banken,« fortæller Søren Søgaard Jensen.

Men ud over finansiering af opstarten fik selskabet også foræret et helt community, der entusiastisk har deltaget aktivt i processen med udviklingen og løbende givet feedback, fortæller Søren Søgaard Jensen videre.

Seqinetic, som lysbrillen er døbt, kan bæres som en almindelig brille, men frem for linser er der indbygget en række lysdioder, der via en reflekterende skærm sender lys ned over ansigtet.

Udfordring at finde rigtig bølgelængde på lyset

Udfordringen for Heveas har blandt andet være at finde lysdioder med den rigtige bølgelængde, som samtidig også er så energieffektive, at de ikke tapper batterierne for strøm for hurtigt. Desuden har selskabet også arbejdet med den reflektor, der er indbygget i brillen og som sikrer, at lyset ikke går direkte ind i øjnene.

Her har Heveas fået hjælp fra Dansk Fundamental Metrologi, der har hjulpet med en opstilling, der har resulteret i, at opfinderne præcist kunne måle, hvordan designet skulle udformes for at give det optimale resultat og ikke skade øjnene.

»Det input, vi har fået herfra, gjorde, at vi kunne optimere overfladen og designet af reflektoren,« forklarer Søren Søgaard Jensen.

Han er ikke i tvivl om, at Heveas igen vil bruge Kickstarter eller en anden innovationsportal til at skabe et community omkring et produkt, inden det er færdigudviklet.

»Det er en fantastisk mulighed. Traditionelt render man banker og investorer på dørene for at få startkapital, men for mig som udvikler er det fantastisk at kunne trykke seederen i bund og ikke bruge tiden på bankerne men med slutkunderne, hvilket jo også er meget sjovere,« siger Søren Søgaard Jensen.

Læs også: Seqinetic indstiller

Ingeniørens Produktprisen 2012 - kom og vær med

Illustration: Marci Papineau Gottlieb

Læs alt om Produktprisen herEt væld af produkter er indstillet til Produktprisen 2012, og dommerne går nu i gang med at vurdere hver og et.
I år har der været så stor interesse for arrangementet, at vi har besluttet at udvide det til en hel dag med et skarpt konferencespor - alt sammen om produktudvikling. Det bliver afholdt hos Aalborg Universitet i Nokias gamle bygninger i København.

Her vil man eksempelvis høre om trends inden for produktudvikling som 3D-print og brugerdrevet innovation, og man har mulighed for at få praktiske råd om patentering og finansiering.

Uddelingen af priserne sker ved et arrangement den 7. november. Se programmet og tilmeld dig her

Dokumentation

Læs Heveas indstilling her