Lynhurtig trådløse standard erstatter kabler til tv og stereoanlæg

Fredag meddelte organisationen Wi-Fi Alliance og WiGig (Wireless Gigabit), at de er blevet enige om, at specifikationen for trådløs kommunikation i spektret omkring 60 GHz skal være en del af en kommende Wi-Fi-standard.

60 GHz forventes primært anvendt til højtydende produkter, der kræver forbindelser med hastigheder på en gigabit pr. sekund eller højere.

WiGig blev færdig med den første specifikation i december sidste år, og standarden har primært været drevet af japanske forbrugerelektronikfirmaer som Panasonic og Toshiba.

»60 GHz-forbindelser bliver spændende ekstraudstyr til funktionerne i dagens Wi-Fi-teknologier. Det vil udvide nytteværdien af Wi-Fi, der anvendes af hundredvis af millioner af mennesker hver dag,« sagde Wi-Fi Alliances administrerende direktør Edgar Figueroa.

»Fra begyndelsen var WiGig-specifikation designet til at arbejde på en lang række forskellige enheder, og Wi-Fi-standarden er et vigtigt input til vores certificeringsprogram for 60 GHz trådløs kommunikation.«

Med aftalen bliver WiGig kompatibel med eksisterende udstyr, idet hardware, der fremstilles til at arbejde i 60 GHz-spektret også vil få radioer, der fungerer i de nuværende spektre på 2,4 og 5 GHz.

Dokumentation

Link til fælles pressemeddelelse: WI-FI Alliance and WiGIG Alliance to cooperate on expansion of Wi-FI expansion of Wi-Fi-technologies