Lynhurtig DNA-test af Osama brugte formentlig gener fra søn og kone
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Lynhurtig DNA-test af Osama brugte formentlig gener fra søn og kone

Ifølge de amerikanske myndigheder blev liget af Osama bin Laden straks identificeret med både fotos, identifikation af en hustru, ansigtsgenkendelses software og DNA-analyser.

Men hvordan kunne det gå så hurtigt og hvilken DNA har de sammenlignet med?

Ifølge myndighederne bekræftede DNA-testen med 99,9 procent sikkerhed, at det var Osama bin Laden, hvilket kræver sammenligning med DNA fra familiemedlemmer, ifølge New Scientist.

Osama bin Laden har mere end 50 halvsøskende og USA's myndigheder har efter sigende DNA fra et par stykker af dem, men ifølge Rhonda Roby, der er retsmedicinsk genetiker ved University of North Texas Health Science Center, ville det formentlig kræve tættere familiemedlemmer, at nå op på 99,9 procents sikkerhed.

Men blev DNA fra hans halvsøskende kombineret med DNA fra nogle af hans op til 24 børn, kunne det give en sikkerhed på 99,9 procent. Og da en af Osama Bin Ladens sønner blev dræbt sammen med ham, kunne man have brugt DNA fra ham.

Hvis moderen til den dræbte søn også var i huset kunne efterforskerne desuden have brugt DNA fra hende og sønnen til med sikkerhed at kunne sige, at Osama bin Laden var det tredje blad i trekløveret.

Hurtig test

Hvilken teknik som DNA myndighederne præcis har brugt er endnu ikke kommet frem. Ligesom det også er ukendt, hvilken teknik de har brugt til at analysere generne.

Det er dog sandsynligt, ifølge New Scientist, at retsmedicinerne har brugt polymerase kædereaktionen til at klarlægge mellem 13 og 16 centrale regioner kaldet short tandem repeats (STRs) og sammenlignet disse med de samme STRs fra hans slægtninge.

Det er en mere simpel metode end dem, der normalt tager 14 dage, men til gengæld også sammenligner større dele af DNA'et.

Hvorvidt myndighederne vil afsløre de nærmere omstændigheder omkring DNA-identificeringen er endnu uklart.

Emner : Genteknologi
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Osama Bin Ladens familie har vi kendt i årevis:

Hans mor, Mama Laden, og hans tre brødre, Farve Laden, Remu Laden og Choko Laden. Dertil hans to søstre, Sal Laden og Pina Col Laden. Så har han en fætter, Bal Laden og hans senile farfar, Hvor Fan Var Det Nu Jeg Laden.

 • 0
 • 0

Med mindre konen har været Osama Bin Ladens egen søster, datter eller mor, så har hun næppe været brugbar til at kunne fastslå identiteten af den dræbte (Osama Bin Laden).

Så enten er artiklen fejlbehæftet, og hvis ikke, bør Mette Buck Jensen forklare sammenhængen noget tydeligere.

 • 0
 • 0

Hvis du vil bruge sønnens DNA så må du også have fat i moderens DNA, ellers har du jo ingen reference ramme.

 • 0
 • 0

Hvis du vil bruge sønnens DNA så må du også have fat i moderens DNA, ellers har du jo ingen reference ramme.

Du behøver ikke moderens DNA for at fastslå at far og søn er nært beslægtede.

 • 0
 • 0

De bruger moderens DNA til at gå fra nært beslægtet til FAR!

Så hvis de er sikre på at det er OBL's søn + OBL's søns mor, så er de også sikre på at det er OBL selv. OG ikke en bror eller fætter til OBL

 • 0
 • 0

Det er da heldigt at han så var far til sin søn :) er det ikke noget med at 10-20% af de dna-test der laves på børn viser at den juridiske far ikke er den biologiske far :)

Desuden så viser dna-testen og den hurtige bortskaffelse af beviset ikke konspirationsteorierne om at han faktisk har været død de sidste 10 år, kort efter at han fik konstateret nyersvigt/sygsom (eller sådan noget) på et hospital på en amerikansk flådestation...

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten