Lynetteholmen udløser dominoeffekt til 80 milliarder

Plus10. januar 2020 kl. 05:007
Lynetteholmen udløser dominoeffekt til 80 milliarder
Illustration: By & Havn.
Med til Lynetteholmen hører metro, havnetunnel og flytning af rensningsanlæg til endnu en kunstig ø ud for Hvidovre. Men den overordnede debat mangler totalt, mener eksperter.
Artiklen er ældre end 30 dage

Byudvikling Eksperter kritiserer »salami-planlægning«

anl@ing.dk

Med planerne om den næsten tre kvadratkilometer store kunstige ø Lynetteholmen i København er der udsigt til en anlægsinvestering på konservativt sat knap 80 milliarder kroner – halvanden Femern-forbindelse.

Det viser en opgørelse foretaget af Ingeniøren, som for første gang sætter en samlet pris på alle de projekter, Lynetteholmen er kædet sammen med.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
7 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
10. januar 2020 kl. 15:06

Re: Grafikken:

  • hvor den "orange linje" går under vandet - skal der bygges en dobbelt sluse oven på sænke kasse tunnellen - således ekstrem højvande kan holdes ude + en tilsvarende kombineret sluse/tunnel i den sydlige del af KBH havn. Der findes lidt projekttegninger om det.
6
10. januar 2020 kl. 14:16

Fuldstændig enig i, at befolkningen ikke har en chance for at vurdere de her mastodont-sager. Hvem siger at disse 35.000 boliger overhovedet kan afsættes? Og er der virkelig ikke andre billigere alternativer for klimasikring ?

Det er vel også pointen i et repræsentativt demokrati? Stem på nogen som du mener er kompetente til så at hyre nogle professionelle folk som kan realisere gode projekter?

Ideen om at et projekt skal være komplet beskrevet og detaljeret, inden vores politikere overhovedet kan begynde at diskutere det hjælper ingen.

3
10. januar 2020 kl. 11:32

Fuldstændig enig i, at befolkningen ikke har en chance for at vurdere de her mastodont-sager. Hvem siger at disse 35.000 boliger overhovedet kan afsættes? Og er der virkelig ikke andre billigere alternativer for klimasikring ?

2
10. januar 2020 kl. 11:28

Det er ikke korrekt !

Ser man på kortet, så kan Kronløbet og Lynetteløbet lukkes samtidigt med at en forhøjelse af mellemliggende "moler".

At det foreslåede projekt så løser samme formål OG aftager overskudsjord fra andre projekter er så en anden sag.

P.S.: Det er korrekt fra indvendingerne, at at et nyt kvarter med mange mennesker, afgrænset på een side af Sundet (det som svenskerne kalder Øresund), og på den anden side Københavns Havn, må give trafik-flaskehalse ELLER stor infrastruktur. Men i varierende omfang sker det ogsåpå en bar mark midt på Sjælland - eller langs den famøse letbane. Hvis ring 5 genoplives, incl. ny skinnebane (suk), så er der muligheder. Ikke langs den projekterede letbane.

1
10. januar 2020 kl. 10:44

pointen er at Lynetteholmen skal bygges UANSET om man vælger Ishøj OGSÅ. Simpelthen for at lukke vandet ude af det centrale København. Der findes IKKE anvendelige alternativer til samlet klimasikring af København.

Når dette tages med i betragtning, så er de øvrige indsigelser komplet irrelevante. ....men det ender sikkert som med Femern forbindelsen: at vi skal høre på forsmåede kritikere de næste 50 år. Suk...