Lynch: SafeQ server: Skippet – Unable to convert

Det vælter i øjeblikket ind med eksempler på it-branchens uoverstigelige bjerg af kommunikationsproblemer. Som nu denne Aarhus-historie:

Kære Lynch

I Aarhus Kommunes folke­skoler kan printere alene tilgås ved at sende en e-mail til printeren. Det er dog ikke altid, at det går problemfrit.

Nedenstående e-mail modtog min kone (folkeskolelærer) således sidst, hun ville skrive ud på skolens printer.

Hun kunne ikke forstå beskeden, og jeg kunne heller ikke hjælpe hende.

Mon ikke det kunne være en oplagt sag for Bagsidens (tilsammen) altvidende læserskare at give en pædagogisk og let fattelig forklaring på printerbeskeden?

Med venlig hilsen

Søren Abildgaard

– – –

Tja, jeres forvirring er desværre ganske normal, men jeg er sikker på, at der sidder adskillige it-nørder derude, som synes, at printerens svar er klar tale – og det er faktisk netop problemets kerne.

Men hvis vi her på siden skal lægge papir til en alment forståelig forklaring på alt det uforståelige vrøvl og sludder, der popper op på skærmene ude i de små hjem, skulle vi mindst have et ugentligt sideareal som en parcelhusgrund, så det kan I godt glemme.

Jeg er bange for, at vi må nøjes med at bringe eksemplerne og må overlade det til branchen selv at løse disse mere eller mindre absurde problemer. Desværre interesserer emnet brugervenlighed den vist ikke ret meget. /Lynch