Lynch: Omstændelig tank-op-aftaleændring

Vor læser på DTU har sendt et ret forbløffende bidrag til serien om it-absurditeter:

Kære Lynch

Jeg ved ikke om jeg skal le eller græde ... så nu sender jeg til dig: Det ellers udmærkede Rejsekort har et udmærket Tank-Op-system. Men betalingskort udskiftes jo jævnligt, og hvordan meddeler man så Rejsekortet at man har fået nyt betalingskort?

Her er instruktionerne fra deres hjemmeside [klip]:

Forny din tank-op-aftale

Vil du fortsat have en tank-op-aftale på dit rejsekort, skal du knytte tank-op-aftalen til dit nye Visa/dankort, sådan gør du:

 1. Log ind på din selvbetjening med brugernavn og adgangskode.

 2. Vælg tank-op-aftale og stop denne.

 3. Vent minimum 24 timer og maksimum syv dage. Tag forbi en station, hvor du checker ind og derefter checker ud igen med det samme. Dette er for at registrere at tank-op aftalen skal stoppes.

 4. Vent minimum 24 timer.

 5. Opret en ny tank-op-aftale på selvbetjeningen med dit nye betalingskort.

 6. Vent minimum 24 timer og maksimum syv dage, og tag igen forbi en station, hvor du checker ind og ud. Dette er for at registrere at du har oprettet en ny tank-op-aftale med det nye betalingskort.

[klip slut]

......

Det ville være på sin plads med en spydig bemærkning, men mon ikke det står stærkest uden? Jeg håber blot ikke at det er en ingeniør, der har udtænkt dette system.

mvh,

Uffe Høgsbro Thygesen

– – –

Ja, det må du nok sige -–hvorfor pokker kan man ikke bare registrere det nye kort hjemmefra på nettet?

Nå, retfærdigvis fremgår det, at man alternativt kan besøge ‘udvalgte salgssteder’ for at ændre betalingskortet Måske kan det her ske med det samme?

Der er i øvrigt kun to salgssteder på Sjælland, ét på Fyn, men i alt fjorten i Jylland. Dog slet ingen i Himmerland og Vensyssel, hvor kortet også virker ...

Nå, men som før sagt, så behøver et monopol desværre ikke at konkurrere på brugervenlighed. /Lynch

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Jeg har lige fået en brobizz, og der kan man dagligt ændre kortet/kontoen pengene skal trækkes på. Ligeså er det heller ikke et problem med betalingsservice. Hvorfor skal det være så indviklet med rejsekortet? Selvfølgelig er der flere beløb og steder hvor de registreres, men da pengene ikke ligger på betalingskortet fysisk, så drejer det sig jo blot om kontonummeret i banken, som er det samme uanset hvor mange nye kort man får.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten