Lynch: Også jordskjælv om vinteren

Vigge Schous 'skjælvende' barometer i sidste uge spåede kun jordskælv ved ekstreme lavtryk om sommeren. Men så enkelt er det ikke, fortæller en assessor ude i Skovlunde:

Hej Lynch,

Vi har tilfældigvis selv et barometer af tilsvarende type hængende i vores stue. Som det ses af billederne, synes jeg Viggo Schou gør de stakkels italienske videnskabsmænd uret. For på vores barometer er der skam også fare for katastrofale lavtryk om vinteren, hvilket jo gør det sværere at spå om jordskælv. Jeg skal ikke gøre mig klog på meteorologi, så om det derved er dobbelt så svært, tør jeg ikke udtale mig om.

Den nærmere årsagssammenhæng mellem trykket og risikoen for jordskælv kunne det være interessant at vide noget mere om. Jeg tror, at trykket skal blive meget lavt, før der kan fremkaldes jordskælv derved. Vel så lavt, at menneskeheden vil være uddød længe inden. Men måske er det omvendt?

Men som det ses, var det i 1783 dette naturfænomen indtraf, så mon ikke det bare er et eksempel på en historie, der er blevet bedre med årene?

Med venlig hilsen

Erik Bruun Lorentzen


Tak for billederne. Skalaen er nok oprindelig fransk, når den er med franske tommer.

Ved forudsigelse af jordskælv skal man derfor huske, at en fransk tomme er ca. 27,07 mm, mens den gængse engelske kun er ca. 25,73 mm ... /Lynch

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Kære Lynch!

Nu står verden da ikke længere! Bagsiden har fået et vel fortjent ry for at opretholde korrekt omgang med teknik & viden i alle tryksager, selv reklamer.

Dette ry er du nu i gang med at spolere fuldstændigt men din påstand om, at en engelsk tomme er ca. 25,73 mm! Jeg gad nok vide, hvorfra du har denne påstand, og du får hårdt brug for at finde det frem igen, så du kan forklare årsagen til den hoverende verden udenfor Bagsiden.

En engelsk tomme er altså præcis 25,400 mm, og det har den altid været! Vi imødeser en god forklaring, tak!

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten