Lynch: Endnu mere tjek-ud-tjek-ind renderi

– Meget kan man vænne sig til, men et Vensyssel uden d, d’ bare for meget!

Skrev Kai Thaarslund oppe fra Snekkersten, som i øvrigt har følgende poetiske kommentar til sidste uges tragikomiske beskrivelse af Rejsekortets omstændelige optankningsændringsproces:

”Venner ser på Danmarkskort, Rejsekort, rejse langt og tjekke ind og tjekke ind og tjekke ind og tjekke ud, og tanke op og tanke ned, og tale af og tale på”.

Tak for korrektionen og for sangen (den går vist på samme melodi, som Chr. Richardts originale udgave).

Nå, men som I husker, beskrev Uffe Høgsbro Thygesen de seks omstændelige trin (med indlagte tjek-ind-tjek-ud besøg på en station), som den sagesløse trafikant skal gennemføre for at ændre den automatiske optankning af penge på kontoen fra det ene til det andet betalingskort. Alternativ kunne man henvende sig til et ‘salgssted’, som dog ikke findes i bl.a. Vendsyssel (med d!).

Foreløbig har vi ikke hørt fra en eller anden ansvarlig hos Rejsekortet, som måske kunne forklare os rationalet bag al det renderi til og fra stationen. Men det kan nemt blive endnu mere indviklet, skriver vor læser i Virum:

Hej Lynch

Som kommentar til Uffe Thygesens indlæg om Rejsekortets uhyrlige proces for at ændre betalingskort på sin tank-op-aftale kan jeg supplere med, at den beskrevne process endda er den korte udgave.

Rejsekortet nupper ved hver optankning som standard 300 kroner. Hvis man synes, at det er lige vel mange penge at udlåne rentefrit, så kan man ændre tank-op-beløbet. Men først når den nye aftale er oprettet via de seks trin og to besøg på en station. Man fortsætter så (trin 7) med at logge på og ændre tank-op-beløbet og (trin 8) med at vente minimum 24 timer, før man besøger en station og checker ind og ud igen.

Så er man i mål. Indtil man – som jeg gjorde – kort efter modtager et brev fra sin bank om, at de snart omlægger deres it-systemer og derefter udskifter alle dankort...

Med venlig hilsen

Morten Wieth

– – –

Den kollektive trafik har jo i forvejen det problem, at den bringer dig fra et sted, hvor du ikke er, til et sted, hvor du ikke skal hen. Den udfordring er vi mange, som tager på os, men Rejsekortet har ikke just gjort det nemmere.

Så glæd jer: I næste uge bringer jeg opskriften på, hvodan man snyder optankningssystemet. /Lynch