Lynch: Aarhus’ nye lufthavn skal placeres i Hou
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Lynch: Aarhus’ nye lufthavn skal placeres i Hou

Fra vor læser Aarhus Ø er indløbet en interessant observation:

Kære Lynch.

I adskillige år har man i Østjylland diskuteret, om Århus Lufthavn i Tirstrup skal flyttes til en anden placering nærmere storbyen.

På nuværende tidspunkt er der udpeget en mulig ny placering ved Thomasminde vest for Århus. Først senere på året skal politikerne tage stilling til, om den nuværende placering i Tirstrup skal opretholdes, eller om lufthavnen skal flyttes.

Men takket være en tidlig opdatering af informationerne til monitoren på SAS flyveren fra Kastrup til Tirstrup forleden aften, kan jeg allerede nu afsløre, at lufthavnens fremtidige placering hverken bliver i Tirstrup eller i Thomasminde – men i Hou syd for Århus.

Med venlig hilsen,

Kristian Eriksen

– – –

Jeg har forstået, at Thorsminde kun blev valgt, fordi den ligger i Aarhus Kommune. De to bedre placeringer lå i Skanderborg Kommune, hvis byråd har sagt NEJ til lufthavnsbyggeri. Hou ligger derimod i Odder kommune, så måske er der en chanche?

Men med prioriteringerne i den danske trafikpolitik i erindring kan man dog også forestille sig, at den magtfulde nordjyske trafikmafia i Folketinget har et trafikanlæg til gode, f.eks til gengæld for den nye jernbane København-Køge-Ringsted.

Derfor er det såmænd lige så tænkeligt, at SAS-maskinens tekst peger på det Hou, der ligger ved Hals lige nord for Limfjorden .../Lynch

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten