Lungebetændelse kan bekæmpes med virus
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Lungebetændelse kan bekæmpes med virus

Virus kan ikke blot gøre mennesker syge. De kan måske også hjælpe os af med farlige infektioner.

Resistente bakterier skal bekæmpes med virus, for bakterier kan blive inficeret og syge af virus. Bakterier, der på samme tid bliver smittet med virus og bliver bekæmpet med antibiotika, bukker under. Det viser forskning universitet i Wien, Østrig.

Steven Hagens og han kollegaer har gjort opdagelsen på mus, der var smittet med en dødelig dosis af bakterien Pseudomonas. Pseudomonas forårsager i mennesker lungebetændelser og er kendte som en sejlivet bakterie, der ofte er resistent over for en række typer antibiotika.

Undersøgelsen viste, at alle de mus, som blot blev behandlet med antibiotika, døde, mens tre fjerdedel af de mus, som udover antibiotika også fik tilført virus, overlevede.

Normalt vil bakterierne kunne modstå antibiotika, forbi de er i stand til at pumpe antibiotika ud af cellen, hvormed den ingen effekt har. Virus modvirker dette, da virus laver hul på bakteriernes cellemembran og hermed vil antibiotika slippe ind i cellen og virke med fuld effekt.

Den type virus, der virker på bakterier, kaldes bakteriofag, som er en særlig type virus, der kun angriber bakterieceller. Derfor er den særlig interessant i behandlingsøjemed.