Luke Skywalkers lyssværd sendes ud i rummet
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Luke Skywalkers lyssværd sendes ud i rummet

Astronauterne ombord på rumfærgen Discovery er klar til kamp mod Darth Wader og hans stormtropper, når de i slutningen af oktober tager Luke Skywalkers lyssværd med sig ud i rummet.

Lyssværdets tur mod stjernerne markerer 30-års-jubilæet for Star Wars-filmene, hvor den første film havde premiere den 25. maj 1977.

Repræsentanter fra Lucasfilm Ltd. har allerede overrakt lyssværdet til Nasa under en ceremoni i Californien tidligere på ugen, hvor wookien Chewbacca, R2-D2, stormtropper og Darth Vader deltog.

Astronauter er Star Wars fans

Gennem længere tid har Lucasfilm og Nasa grublet over at lave en begivenhed sammen, og lyssværdets tur i rummet var en oplagt ide, specielt da mange af Nasas astronauter er Starwars-fans, beretter talskvinden for Lucasfilm, Tracy Cannobbio.

Indtil astronauterne tager lyssværdet med sig i rummet, er det udstillet på rumcentret i Houston.

Sidste gang Nasa fløj med et stykke popkultur, var i september 2006, hvor en del af Matador-spillet blev medbragt for at fejre dets jubilæum.

Emner : Nasa
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først