Luke Skywalkers lyssværd sendes ud i rummet
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Luke Skywalkers lyssværd sendes ud i rummet

Astronauterne ombord på rumfærgen Discovery er klar til kamp mod Darth Wader og hans stormtropper, når de i slutningen af oktober tager Luke Skywalkers lyssværd med sig ud i rummet.

Lyssværdets tur mod stjernerne markerer 30-års-jubilæet for Star Wars-filmene, hvor den første film havde premiere den 25. maj 1977.

Repræsentanter fra Lucasfilm Ltd. har allerede overrakt lyssværdet til Nasa under en ceremoni i Californien tidligere på ugen, hvor wookien Chewbacca, R2-D2, stormtropper og Darth Vader deltog.

Astronauter er Star Wars fans

Gennem længere tid har Lucasfilm og Nasa grublet over at lave en begivenhed sammen, og lyssværdets tur i rummet var en oplagt ide, specielt da mange af Nasas astronauter er Starwars-fans, beretter talskvinden for Lucasfilm, Tracy Cannobbio.

Indtil astronauterne tager lyssværdet med sig i rummet, er det udstillet på rumcentret i Houston.

Sidste gang Nasa fløj med et stykke popkultur, var i september 2006, hvor en del af Matador-spillet blev medbragt for at fejre dets jubilæum.

Emner : Nasa
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten