Luftforurening i Kina stiger til præ-corona niveau

20. maj 2020 kl. 10:13
Byggeri og privatbilisme ser ud til at være de største syndere.
Artiklen er ældre end 30 dage

Luftforureningen i Kina og kinesisk industri har i de senere år været omfattende, hvor høje niveauer af blandt andet svovldioxid, ozon og kvælstofdioxid har udløst det, der fik navnet "airpocalypse". Men i nedlukningen af det kinesiske samfund faldt NO2 niveauet med 40 procent, mens CO2 blev bragt ned med 25 procent.

Men nu er luftforureningens intensitet ikke bare tilbage ved det niveau, den var før coronavirus-pandemien brød ud. Den har faktisk overhalet intensiteten fra samme periode sidste år. Det skriver Engineering And Technology på baggrund af tal fra Centre for Research on Energy and Clean Air (CREA) i Helsinki.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Katastrofe gav ny viden om bekæmpelse af olieforurening

CREA tilskriver den tilbagevende aktivitet i kinesisk industri som en af faktorerne for den stigende forurening. Her er det primært cement- og stålproduktionen, der bidrager til forureningen. Et mønster der kan genkendes fra perioden efter finanskrisen, hvor Kina skruede markant op for byggeriet. Ligeledes er et kulturelt skift i borgernes rejseadfærd en udslagsgivende faktor for udledningen. Selvom der fortsat er færre kinesere, som kører til arbejde, end der var før pandemien, bruger langt flere af disse kinesere offentlig transport og har i stedet taget egne biler i brug for at undgå smitte.

Til trods for den overordnede stigning i landets luftforurening, oplever storbyer som Shanghai og Beijing dog fortsat renere luft i disse tider sammenlignet med sidste år.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger