Lovlig cannabis presser Californiens elnet

Illustration: flickr

I november 2016 stemte de californiske vælgere for en legalisering af cannabis til personlig brug.

Som resultat af lovliggørelsen er den offentlige californiske forsyningskommission (CPUC) nu begyndt at undersøge, om efterspørgslen på energi vil vokse, og om overskydende vedvarende energi kan hjælpe med at imødekomme et eventuelt stigende pres på elnettet.

Mere konkret betyder vedtagelsen, at det er tilladt for folk over 21 år i Californien at besidde og bruge op til 28 gram cannabis til rekreative formål. De californiske borgere må derudover hver især dyrke seks cannabisplanter, mens detailsalg af planten er legaliseret.

Det skriver Windpowermonthly.

Cannabis er ekstremt energikrævende

Da dyrkningen af cannabis er særligt energikrævende, vil CPUC undersøge, hvilken betydning en øget energiefterspørgsel har for statens elnet. Det sker på en konference i februar, hvor det også vil blive diskuteret, om dyrkning af cannabis kan understøtte en bedre udnyttelse af overskydende vedvarende energi.

I september 2015 vedtog den californiske regering en lov om, at minimum 50 procent af den californiske energi skal komme fra vedvarende energi inden 2030.

Roger Blank, der er direktør i et energiselskabet Power Pacific i Oregon, fortæller til Windpowermonthly, at selv en lille drift med fire planter og standardbelysning svarer til at have 29 køleskabe kørende 24 timer i døgnet

Ifølge et studie fra 2012, hvor medicinsk cannabis var lovligt i Californien, er dyrkningen af cannabis ansvarlig for ca. 3 procent af det samlede elforbrug i Californien.

I Colorado blev cannabis til rekreativt brug legaliseret i 2012, og af samme studie fremgår det, at 50 procent af alle nye energiefterspørgsler kom som følge af et stigende antal marijuana-faciliteter.

Emner : El
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Da dyrkningen nu er lovlig, er der jo ingen grund til at skjule planterne i skunken eller et skab, så det mest naturlige ville da være at plante dem i haven, i USAs mest solrige stat. Så det kræver jo ikke den store energi?

 • 23
 • 0

Mig bekendt er det en ukrudtsplante. Plantes den udendørs, mister man kontrollen over spredningen. I teorien kan man så dømmes fordi der står 100 små skud i hjørnet af ens have, som man ikke er bekendt med. Jeg har ikke lige fundet en nærmere beskrivelse af lovgivningen, men måske står der et sted at det skal foregå under kontrollerede(indendørs) forhold?

/Martin

 • 1
 • 2

Man kan stadig ikke redigere.

Jeg er helt enig at det burde foregå udendørs af hensyn til energiforbruget. Lige præcis i Californien har de da masser af sol!

/Martin

 • 2
 • 1

Jeg har haft dyrket en halv hektar industrihamp(efter behørig tilladelelse fra hele tre myndigheder), af hensyn til vildtet og bier. Hele arealet fik lov at stå urørt indtil næste sæson, og da jeg ikke i denne havde indhentet tilladelse igen, gik jeg en tur for at fjerne selvsåede planter. Der var i alt fire styk, så hamp er altså ikke umiddelbart en plante, der spreder sig selv uhæmmet. Sagen er jo netop, at frøene er meget attraktive for fugle og bliver derfor spist. Arealet jeg havde var da også fyldt med liv langt ud på efteråret og ind i vinteren.

Jeg mener, at årsagen til at "hash-hamp" skal dyrkes i lukkede miljøer er, at man søger at holde hunplanterne ubestøvede, da de ellers stopper produktionen af de eftertragtede stoffer.

 • 11
 • 0

et lukket drivhus er vel svaret på lys , varme og frøspredning , hvis ellers man kan holde Pot tyveknægtene væk. Det tager så lidt længere tid.

 • 0
 • 0

Undersøgelsen omkring energi er fra 2012. I de sidste 5 år er LED teknologien kommet meget længere. Det er ikke sandsynligt at energiforbruget vil stige så meget, som det ville for 5 år siden, simpelthen pga. overgangen til LED. Det kunne være interesssant, hvis der var taget højde for dette i artiklen.

 • 4
 • 0

Måske er det varmen, der udgør det store problem. Det er ikke sikkert, planterne vil have specielt godt af den direkte sol i Californien, og planterne derfor skal i skygge og derefter belyses. Det siges, at de gror helt amok, i et drivhus her i Danmark. Amok forstået at planterne simpelthen vokser for meget og for hurtigt og derfor ikke giver det ønskede udbytte af euforiserende stoffer og stoffer med gode medicinske egenskaber. Men der er jo også en del indbyggere i staten, der ikke har have til at gro hamp planter i, og det fremgår ikke af artiklen, at disse mennesker ikke må dyrke hamp. Det kan jo være en del af forklaringen på behov for lys. Hvis man dyrker hamp i døgnbelysning, får man et produkt, der kaldes skunk, der har en kraftigere virkning som fornøjelsesmiddel, altså rusmiddel. Det kan jo også være en af årsagerne til et stigen elforbrug.

 • 1
 • 0

Undersøgelsen omkring energi er fra 2012. I de sidste 5 år er LED teknologien kommet meget længere. Det er ikke sandsynligt at energiforbruget vil stige så meget, som det ville for 5 år siden, simpelthen pga. overgangen til LED. Det kunne være interesssant, hvis der var taget højde for dette i artiklen.

Roger Blanks udtalelser skal ses som en begrundelse - eller undskyldning - for at der har været hele 7 black-out i det forsyningsområde, Oregon, han er ansvarlig for. Vel at mærke i efteråret 2015. Sammenligningen til køleskabe er lidt svær. Det er lidt som når man angiver volumen i enheden 'badekar' og vægt i enheden 'brosten'. Men i sammenligningen er man trods alt så præcis, at der i artiklen refereret står:

"What most people don't realize is that growing marijuana is a very intense power use," Roger Blank, the utility's director of safety, said in a statement. Using older, less-efficient standard lights to grow four plants is akin to running 29 refrigerators, he said.

Det ser altså ud til, at det er gamle glødelamper, der benyttes i sammenligningen. Danske energiafgifter vil nok forhindre, at vi ser det samme i Danmark.

 • 2
 • 0

Og skal det nu være indendørs, fordi man bor i en by, så er LED belysning LANGT mere energieffektivt end de gammeldags lamper, der i tillæg kræver en masse køling / udluftning: http://heavy.com/garden/2015/04/best-full-...

Tvivler på, at problemet er helt så stort, som det her blæses op til. Og når man ser på det gennemsnitlige elforbrug i Californien (som endda er 30 lavere end gennemsnittet i USA), kunne man få den tanke, at der faktisk er masser af potentiale for at effektivisere: https://www.eia.gov/tools/faqs/faq.cfm?id=...

Endelig er alternativet jo ikke, at der ikke produceres pot - det sker bare i kriminelle kredse og formentlig uden betaling til elselskabet.

Lad os holde tungen lige i munden.

 • 1
 • 0

I mine yngre dage havde vi en hel baghave med hampplanter, og de spredte sig ikke det mindste. Så ukrudtsteorien holder nok ikke helt.

Interessant nok var naboen politibetjent, hvorfor planterne blev beskåret så de ikke kunne ses over hækken, så han i det mindste kunne lade som om han ikke kendte til dem. Det var også en gammel frugthave, så da vi ikke overkomme at spise og koge alt selv, kom han ofte over for at plukke til sit eget forbrug.

Perfekt naboskab...

 • 1
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten