Londons indbyggere skal drikke af Themsen
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Londons indbyggere skal drikke af Themsen

Themsens salte brakvand, der flyder under Tower Bridge i London, skal snart omdannes til drikkevand for byens borgere. Nu er der nemlig givet grønt lys for Storbritanniens første anlæg, der skal afsalte havvand fra den nordlige del af Themsen i London.

Regeringen har netop anbefalet anlægget, der kan afsalte 140 millioner liter brakvand om dagen og kommer til at koste 22 milliarder at opføre.

"Anlægget er en essentielt for vores ønske om at sikre fremtidens drikkevandsforsyning i London. Uden anlægget står vi overfor en unødvendig høj risiko for at opleve vandmangel i fremtiden,« siger Richard Aylard direktør bæredygtighed i Themsen Vand til Civil Engineering News.

Londons borgmester har dog opstillet et afgørende kriterium for at få lov til at bygge anlægget - det skal være fuldstændigt bæredygtigt. Oprindeligt var det kun meningen, at 10 procent af energien til at drive anlægget skulle komme fra vedvarende energi, men efter bekymringer fra Londons borgmester skal anlægget alene drives af bio-diesel.

I øjeblikket bliver det undersøgt, om anlægget kan drives af brugt kogefedt eller olie fra byens spisesteder.

Londons borgmester Ken Livingstone er dog ikke udtalt begejstret for et afsaltningsanlæg, da han mener, at det afgørende drikkevandsproblem består i at få tætnet vandledningerne i London.

»Themsen Vand skulle ordne hullerne, før de finder dyre måder at bruge Londons penge på at lave drikkevand. De har rekorden for den værste lækage i Storbritannien og vandet, som et anlæg vil producere, kommer ikke engang tæt på at erstatte, hvad der siver ud hver dag, « siger borgmesteren til London News.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten