Lokalt elselskab køber Rødsand havmøllepark i historisk milliardhandel
more_vert
close
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Lokalt elselskab køber Rødsand havmøllepark i historisk milliardhandel

Danmarks største andelsejede energiselskab, Seas-NVE, går nu ind i havmøllebranchen og køber 80 pct. af aktierne i havmølleparken Rødsand 2 af tyske E.on, som et af verdens største privatejede energiselskaber.

Handlen værdisætter havmølleparken til 3,5 milliarder kroner, og Seas-NVE betaler således 2,8 milliarder kroner for 80 procent af aktierne. E.on beholder 20 procent af aktierne i Rødsand 2 og skal fortsat servicere og vedligeholde havmølleparken.

Det fortsættende selskab bag Rødsand 2-aktiviteterne bliver integreret som datterselskab i Seas-NVE-koncernen, som i en pressemeddelelse kalder handlen historisk.

»Rødsand 2 er et bevis på Seas-NVE’s rolle i den grønne omstilling, samtidig med at det er en god forretning, der vil give afkast mange år ud i fremtiden. Vi vil fremover sammen med E.on drive Rødsand 2 som en fælles, fornuftig forretning,« siger administrerende direktør Jesper Hjulmand.

Rødsand 2 syd for Lolland er en af Danmarks største havmølleparker, som E.on påbegyndte opførelsen af i foråret 2009. Parken, som omfatter 90 Siemens-møller med en samlet effekt på 207 MW, gik i drift i august 2010 og producerer vedvarende energi til at dække forbruget i 200.000 danske husstande.

Transaktionen skal godkendes af Energistyrelsen og EU's konkurrencemyndigheder. Handlen forventes endeligt afsluttet omkring årsskiftet.

Tilbagebetalingstid på 15-20 år er glimrende. Desuden kan vi jo bruge den el der produceres - i modsætning til fibernet der jo har vist sig at være alt andet end en godt forrentet investering.

  • 1
  • 1