Løsrevet kabelbakke skyld i timelangt metro-nedbrud

29. oktober 2013 kl. 17:021
Løsrevet kabelbakke skyld i timelangt metro-nedbrud
Illustration: Lars Bertelsen.
En 30-40 meter lang kabelbakke blæste op på metrostrækningen fra Københavns Lufthavn til Femøren og blev påkørt, så flere kabler skulle repareres.
Artiklen er ældre end 30 dage

Kaosset i Københavns Lufthavn blev mandag aften yderligere forstærket af et nedbrud i metroen.

Tæt på Kastrup Station havde et af metrotogene ramt en løsrevet kabelbakke, som var blæst op på skinnerne. Dette skete kort før kl. 18.30, og først kl. 04.45 blev strækningen genåbnet. Passagerer i lufthavnen måtte derfor vente på de få busser, der kom, eller en taxi - i det som en chauffør beskrev som 'den længste kø, jeg nogensinde har set'.

»En 30-40 meter lang kabelbakke blæser op på skinnerne og bliver påkørt, hvilket betyder, at vi bagefter står med en del kabler, der skal repareres,« siger Jette Clausen, kommunikationschef i Metro Service.

I første omgang lød meldingen ellers på, at det var en plastikgenstand, der havde kilet sig fast under toget, men nu skal Metro Service i stedet i gang med at undersøge, hvordan kabelbakken kunne rive sig løs. På nuværende tidspunkt ved Jette Clausen ikke yderligere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Strækningen fra lufthavnen til Femøren var ikke den eneste, der i går var påvirket af stormen. Mellem Vestamager og Bella Centret var togene sat ud af drift til 22.45, fordi en kran nær Copenhagen Tower blev erklæret ustabil, og der var frygt for, at den ville vælte.

Desuden kørte togene med forsinkelser og sænkede hastigheder under stormen.

Først fra kl. 05.25 var metroen igen i fuld drift.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
29. oktober 2013 kl. 17:34

Det var næppe sket hvis man havde valgt at føre metroen i tunnel under Amagerbrogade hvor folk faktisk har brug for metro, og så ladet de store tog køre i tunnel nordpå fra Hovedbanegården rundt til tracéet på Østamager til Lufthavnen, til gavn for kapaciteten på H. Men man valgte den billigst mulige løsning.

Stormen og kabelbakken er ikke i sig selv grund til at vælge anderledes, men forhåbentlig kan det medvirke til at gøre fremtidige beslutninger mere langsigtede.