LM Wind Power solgt til amerikansk gigant

LM Wind Power - som har udviklet og produceret vindmøllevinger siden 1978 - er netop blevet solgt til det amerikanske konglomerat, General Electric (GE), hedder det i en pressemeddelelse fra LM Group Holding.

Blandt General Electrics mange selskaber er GE WInd, som for tiden er den tredjestørste vindmølleproducent i verden og tillige sidder tungt på det amerikanske marked.

LM Group Holding A / S er ejet af en kapitilfond, Doughty Hanson, som nu har besluttet at sælge sine andele i virksomheden til GE for 11,2 mia. kroner.

Læs også: Vindmølleindustrien lover historisk billige havmølleparker

Startede som møbelproducent

LM Wind Power blev grundlagt som møbelproducent i 1940 og har siden udviklet sig til at blive en af ​​de førende producenter af vindmøllevinger til vindindustrien. Virksomheden har produktionsfaciliteter på 13 lokaliteter i otte lande på tværs af fire kontinenter - og planer om at ekspandere endnu mere.

LM Wind Power producerer vindmøllevinger for blandt andet Vestas og har netop indgået aftale med Siemens Wind Power om også at producere vinger for dette selskab, som ellers udelukkende har benyttet sig af egne produktionsfaciliteter.

Læs også: Siemens opkøber konkurrent og overhaler Vestas

Og i juni i år, afslørede LM Wind Power, at de havde bygget verdens længste vinge på 88,4 meter.

Læs også: LM Windpower bygger verdens længste vindmøllevinge

Giver nødvendig stabilitet

LM Wind Powers CEO, Marc de Jong, siger, at tilbuddet fra GE giver god kommerciel mening for LM:

Læs også: Kæmpe møllevinger skal revolutionere vindbranche

»Aftalen med GE giver os den nødvendige stabilitet, synlighed og styrke til at fortsætte med at realisere virksomhedens ambitiøse vækstplaner, hvor vi udnytter vores avancerede design og teknologi, forøger vores produktionskapacitet og pålidelighed, udvider vores globale tilstedeværelse og dermed være med til reducere prisen for vindkraft,« siger han.

LM Wind Power har siden 1978 produceret mere end 185.000 vinger.

Det svarer til 77 GW installeret vindkraftkapacitet, der hvert år sparer klimaet for udledning af cirka 147 millioner ton CO2, hvilket svarer til den årlige CO2 udledning fra 20 millioner amerikanske hjem.

Læs også: Nu går det stærkt: Global energi-omstilling er på vej

Der var 6.332 ansatte i LM Wind Power ved udgangen af 2015.

Emner : Vindmøller