LIVE: Se den israelske månelanding
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

LIVE: Se den israelske månelanding

Opdateret kl. 21.50: Beresheet crashede kort efter landingen blev påbegyndt.

Læs også: Brat nedtur: Israelsk månelander crashede

Så er det i aften, vi forhåbentligt for første gang siden Apollo-missionerne kan følge en månelanding live. Godt nok er der ingen astronauter med, og godt nok er Kina også lige landet – men der kunne vi ikke få adgang til livestreaming.

Det kan vi denne gang, så vi følger skarpt med, når Beresheet fra Israel skal bestå sin endelige prøve.

Planen er en landing kl. 21.25, men tjek for en sikkerheds skyld gerne ind her lidt før, så du ikke misser begivenheden. Streamingen skulle starte kl. 20.45.

Læs mere om missionen i artiklerne nedenfor.

Læs også: Første gang nogensinde: I aften lander et privat rumfartøj på Månen

Læs også: Privat israelsk 'månehopper' flyver denne uge

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Beresheet oplevede efter lydsporet en IMU fejl under landingsfasen. Rumskibets styrecomputer bliver re-sat, om det er rumskibet selv eller jordstationen der agerer fremgik ikke. Under genopstarten er rumskibet i frit fald. På det sidste data slide er den lodrette hastighed steget til 132.2 m/s, der er 415 meter tilbage til overfladen. Den vandrette hastighed er 947.6 m/s. Beresheets hovedmotor når ifølge lydsporet at genstarte, men den kan ikke nå at bremse rumskibet.

  • 3
  • 0