LinkedIn: Forfør din fremtidige arbejdsgiver med din profiltekst

Illustration: dennizn/Bigstock

Før i tiden var det nok at sende en velskrevet ansøgning og et skarpt CV, men jobsøgere i dag har flere værktøjer, de kan tage i brug. Faktisk er det næsten en nødvendighed, hvis du vil maksimere din chancer for at få det job, du altid har drømt om.

Nye jobtilbud hver uge. Tjek de nyeste opslag på Jobfinder.

Digitaliseringen af hverdagen har således også ramt jobsøgere. Netop derfor er det en god ide at vide, hvordan du bruger de moderne redskaber til din fordel.

LinkedIn er et eksempel, som er blevet en kæmpe aktør på arbejdsmarkedet. Derfor har Jobfinder spurgt en række eksperter, hvordan man skriver den perfekte profiltekst og optimere sit digitale CV på det sociale medie.

Sådan skrive du den perfekte profiltekst

Det irriterende svar er, at der ingen ideel opskrift er på en profiltekst, som overbeviser alle om dit værd.

»Der er ikke noget der er rigtigt og forkert – bare man tænker på, hvad der præger en allermest som person,« mener Morten Nørgaard Morthorst.

Imidlertid er enkelte tommelfingerregler med til at gøre det nemmere. Profilteksten skal læses som en introduktion til din faglige profil. Det skal være skarpt og kun indeholde de allervigtigste budskaber:

»Du skal undgå at skrive en flere sider lang ’om-mig-tekst’. Gør det kort og præcist. Præsenter dig selv – hvad er dine vigtigste kompetencer, og hvad kan du tilbyde virksomhederne?,« fortæller Jo Ran Billetoft, der er rekrutteringsansvarlig hos headhunterfirmaet Capax.

Ingeniører efterspørges til produktion og logistik. Tjek dine muligheder.

Eksempelvis kan du koge dine kernekompetencer ned til 4-6 linjer og et par pointer i punktform.

Udover det anbefaler headhunterinden at finde en rødtråd i din karriere, som du kan fremhæve i det resume, som skal give sultne arbejdsgiver appetit på din arbejdskraft.

I Ingeniørforeningen IDA påpeger karriererådgiver Majbrit Ølgaard, at jobsøgende bør have fokus på to ting: Hvad du kan, og hvad du vil bidrage med hos en arbejdsgiver.

Anbefalinger og anerkendelse fra dit netværk

Derudover kan brugere få kollegaer og tidligere chefer til at skrive anbefalinger og synes godt om kompetencer, som man selv har fremhævet. Værdien af ’endorsements’, som det hedder på engelsk, er dog ikke stor i eksperternes øjne.

Ifølge headhunter Jo Ran Billetoft anvendes funktionen på LinkedIn primært til at bekræfte eller afkræfte bestemte kvalifikationer, som matcher den erfaring, jobsøgere oplyser på deres CV.

Men mange anerkendelser fra netværket vil aldrig afgøre, om en person vurderes værdig til jobbet, fastslår hun. Den sang synger Morten Nørgaard Morthorst med på.

Design- og udviklingsingeniører er den mest eftertragtede vare lige nu. Find det rette job for dig.

»Endorsements har ingen værdi. Mange synes fuldstændig ukritisk godt om andres kompetencer, så det har meget lidt betydning, «uddyber han og tilføjer:

»Til gengæld lægger jeg vægt på anbefalinger. Det stiller større krav til vedkommende, der skal give anbefalingen, og derfor noget man kan stole mere på.«

Når Jo Ran Billetoft bruger LinkedIn til at finde spændende kandidater, fremstår anbefalinger fra ledere mere tungtvejende end fra tidligere kolleger.

Headhuntere benytter imidlertid det sociale medies søgefunktioner, hvilket gør det værd at udfylde sit kompetencefelt.

»De rette nøgleord gør en stor forskel i forhold til at blive fundet af rekrutteringsfolk,« fortæller Jo Ran Billetoft.

Læs også: Eksperter: Tre tip til at få job via LinkedIn

Hvilken betydning har hobbyer

Men LinkedIn kan udfyldes med mere end kompetencer og erhvervserfaring.

På din profil kan du inkludere fritidsinteresser og hobbyer. Er du en legendarisk surfer, en hurtigt regnende skakspiller eller nyder du luksussen på charterrejser? Udvalget af fritidsaktiviteter er enormt.

Men betydningen af dine hobbyer varierer meget, pointerer flere eksperter.

»Vores fritidsinteresser siger meget om vores identitet. Derfor er det en vigtig brik i forhold til at skabe et billede af ’det hele menneske’,« mener leder i DIS Morten Nørgaard Morthorst.

Ingeniører inden for drift og tilsyn har flere spændende muligheder. Se de nyeste opslag.

For Jo Ran Billetoft har hobbyer ikke været udslagsgivende, når hun jagter den rette person på LinkedIn.

»Det skader ikke, men det giver heller ikke rigtig noget. Hvis det skal bruges til noget, skal det helst kombineres med relevante faglige kompetencer, ellers risikerer det bare at være støj.«

Eksempelvis er en it-profil, som hacker i fritiden, eller ingeniører, der har små sideprojekter, med til at sende positive signaler til læseren af profilen.
Det vigtigste er dog at få skrevet en profiltekst og jobbeskrivelser, som fanger læseren og viser dine faglige forcer.