Lindøværftet skrumper: 175 fyresedler skal deles ud

175 medarbejdere på Lindøværftet skal til at se sig om efter et andet arbejde. Fyringerne er et led i Mærsks planer om at skabe et mindre værft.

Værftet har ikke fået nye ordrer på skibe siden første kvartal 2008, og under den økonomiske krise er udsigten til snarlige ordrer ifølge administrerende direktør Finn Buus Nielsen dårlig.

Han kan på nuværende tidspunkt ikke sige præcis hvor mange ingeniører, der bliver ramt.

175 medarbejdere mister jobbet på Lindø-værftet. (Niels Nyholm/POLFOTO) Illustration: NYHOLM NIELS/POLFOTO

Mærsk har længe vist, at der skulle skæres ned på antallet af medarbejdere, så på den måde kommer meddelelsen ikke som et chok.

»Stemningen er jo altid lidt trykket i sådan en situation. Det er noget vi har annonceret, så måske er det rart at få klarhed,« siger han, men påpeger samtidig, at der endnu ikke er sat navne på, hvem der bliver prikket ud.

Han regner med, at der er klarhed senest 29. juni

1500 risikerer fyreseddel i 2010

Skibsværftets ordrebog i dag er på seks bulkskibe, syv ro-ro-skibe og tre fregatter. Det svarer til et behov på ca. 2000 timelønnede medarbejdere frem til marts 2010.

Henover sommeren 2010 forventer Mærsk, at ordretilgangen vil falde så langt ned, at behovet for medarbejdere falder til ca. 500 timelønnede medarbejdere til produktion af resten af de skibe, der er i ordre frem til udgangen af 2011.

»Hvis der ikke kommer nye order, så vil vi skulle tilpasse igen. Med det nuværende antal skibe i ordre, vil vi til marts 2010 have behov 500 medarbejdere,« siger han.

Det er 1500 færre end i dag.

Emner : Arbejdsmarked