Limfjorden bliver nabo til nyt testcenter for havvindmøller

Energistyrelsen har netop udpeget et område ved Nissum Bredning ved Limfjorden til testområde for forsøgsvindmøller. Det nye testcenter skal bruges til at udvikle nye vindmølletyper og undersøge andre forhold i forbindelse med udnyttelse af vindenergi.

Klimaminister Connie Hedegaard (K) siger i ministeriets nyhedsbrev, at området skal være med til at styrke de danske virksomheders udviklingsmuligheder.

»Samtidig åbner vi nu op for bedre mulighed for lokalt medejerskab, og lokal forankring er vigtigt, når det handler om at udbygge vores vedvarende energikilder. Og det er nødvendigt, hvis vi vil nå vores klimamål og samtidig sikre en stabil og sikker energiforsyning i takt med, at vores olie og gasressourcer slipper op,« siger ministeren.

Endnu ingen ansøgninger til møller ved Horns Rev 2

Forventningen er, at der bliver opsat 10 vindmøller på området, der strækker sig over cirka fem kvadratkilometer, men Energistyrelsen understreger, at det endelige antal møller og arealets størrelse først bliver fastlagt, når styrelsen har overblik over, hvor mange der er interesseret i at benytte centret.

Derfor opfordrer styrelsen alle, der gerne vil gennemføre forsøg om at henvende sig inden for otte uger og søge om tilladelse til en forundersøgelse.

Energistyrelsen behandler i øjeblikket en ansøgning om opførelse af yderligere seks forsøgsmøller i havet ved Frederikshavn, hvor der for seks år siden blev opført tre. Endnu er der ingen ansøgninger at behandle vedrørende de 15 MW-forsøgsmøller, der er reserveret plads til ved Horns Rev 2 og Rødsand 2.

Emner : Vindmøller
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Mie skriver:

"Det nye testcenter skal bruges til at udvikle nye vindmølletyper og undersøge andre forhold i forbindelse med udnyttelse af vindenergi."

 • Det er det helt rigtige sted at teste både magasin for vindenergi til el, og landvindning med vindenergi. Som i Holland gennem 300 år.

"Klimaminister Connie Hedegaard (K) siger i ministeriets nyhedsbrev, at området skal være med til at styrke de danske virksomheders udviklingsmuligheder."

 • Det er også rigtigt. Dansk vindkraft er veludviklet med hensyn til at udnytte vindenegien, men savner realistiske afsætningsmuligheder i større skala.

Det bør industrien også arbejde med, hilser Tyge

 • 0
 • 0

Hvis ikke det var for datoen må det her da være en aprilsnar? Vi har da skæmmende vindmøller nok heropppe, enda med lys i. Hvide ved Hovsøre, røde ved Rønland. Skal det være, må vi så ikke godt få en anden farve? Så kan vi da fået lysshow i alle hjørner. Og den nyhed kommer lige som vi fejrer "Mørket" med en masse arrangementer heroppe. Connie synes vi heroppe skal have medejerskab til dem. Så glider det lettere ned. Nej tak. Medarbejderskab har vi i rigelige mængder. Fx i vores biogasanlæg, hvor fjernvarmeforbrugerne betaler overpris for at svinebønderne kan producere flere svin.

 • 0
 • 0

Hvis ikke det var for datoen må det her da være en aprilsnar? Vi har da skæmmende vindmøller nok heropppe, enda med lys i.

Det er jer der har vindresurserne, og der generes færrest folk oppe hos jer. Tænk på alle de motorveje i har fået til gengæld!

 • 0
 • 0

Har man mon undersøgt testmøllernes indvirkning på naturen i Nissum Bredning?

Hvorfor skal et testcenter for vindmøller ligge i eller tæt på et natura2000 område?

En hurtig googling af Nissum Bredning giver megen information om bl.a. områdets værdifulde natur, det undre mig, at naturhensyn må vige for erhvervshensyn.

 • 0
 • 0

Det er jer der har vindresurserne, og der generes færrest folk oppe hos jer. Tænk på alle de motorveje i har fået til gengæld!

Alletiders med et testcenter herovre! Jo mere jo bedre (arbejdspladser!)

Ja, vind har vi nok af... Folk (der kan generes) er der vel heller ikke så mange af... Hellere en vindmølle end brakmarker og faldefærdige ejendomme ;-)

Men, motorveje er der heller ingen af! Så lad lige være med at blande tingene sammen. Men nu du selv nævner det: Tænk tilgengæld på hvor langt vi er nødt til at køre i forhold til "jer derovre". Der er langt til alting "herovre"...

 • 0
 • 0

Den vestlige del af Skibsted fjord trænger til vandudskiftning .Der er ingen fisk eller fugle at tage hensyn til og det vil derfor være en sand velgerning for miljøet at lave Tyge Vinds vandsænkningsforsøg der.Der er ikke så dybt men man kan sagtens få en indikation af ideens troværdighed. Fjorden kan kun blive mere spændende biologisk set.

 • 0
 • 0

Hvor mange lokale arbejdspladser regner man mon med ved et sådant forsøgmøllecenter? Er der mere end een lokal ansat ved Hovsøre. Han skal bl. kravle op i masterne for at skifte pærer. Risøfolkene skynder sig hjem.

 • 0
 • 0

Hej Niels Abildgaard, tak for den positive kritik, den behøver både Knud Henrik og jeg:

Den vestlige del af Skibsted fjord trænger til vandudskiftning .Der er ingen fisk eller fugle at tage hensyn til og det vil derfor være en sand velgerning for miljøet at lave Tyge Vinds vandsænkningsforsøg der.Der er ikke så dybt men man kan sagtens få en indikation af ideens troværdighed. Fjorden kan kun blive mere spændende biologisk set.

Det er egendommeligt, at se så mange indlæg, som vil bevare et kulturlandskab mest præget af menneskers frem- og tilbage- påvirkning.

Vil man se på kunstgjort "natur" med ekstremt fugleliv, skal man køre over dæmningen mellem Ijsselmeer og Markenwaard. Den går fra Lelystad til Enkhuizen, og det er helt nødvendigt med advarselsskiltene for alle mulige fugle.

Hvis man vil se på arbejdspladser knyttet til sådanne projekter, kan man besøge Urk nogenlunde midt i Ijsselmeer, men takket være landvindning nu tilgængelig over land. En oplevelse!

Det er en skam, at så få kan se visioner for vindkraftens fremtid, hvis man fravælger KK og CO2.

Solkraft og Desertec er ikke lige så interessant for Danmark, tror Tyge

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten